-->

#Pilsbocupen2017

I helgen var det dags för 2017 års upplaga av Pilsbocup vilket innebar en massa fotboll i gassande sol för son1+2, tvådelat tränarliv för morsan, röja-runt-liv för son3 och en massa scoutliv i gassade sol för undertecknad.

Trälåda-MilitärtältUppmontering-Militärtält-T20

2st Militärtält Från Scouterna

Militärtälten fick vi detta år hyra billigt av scouterna tack vare en fotbollsmorsa som även var scout och min teammate under helgen.

Tälten kom i svintunga trälådor där den ena såg ut att vara arméns originalförpackning och monteringen gick i princip lika smidigt som förra gången (läs mer i inlägget om Montering av Armetält).

I år "sov" jag första natten själv med tre grabbar och andra natten var vi 12 fotbollsspelare + 5 vuxna.

Emil-Jylhänlahti-Pilsbo-2017

Fotbollsmatcher på Lutande Planer

Hann se de flesta matcherna båda sönerna spelade i den stekheta solen, hänga en massa med son3 samt se den coola bolltrixaren Emil som visade fotbollsgrabbarna vad hård trix-träning kan resultera i.

Fotbollsplanerna i Pilsbo är lutande, lite smågropiga ängar som inte riktigt är optimala men alla matcher hade två halvlekar så båda lagen fick ha både uppförsbacke och nerförsbacke! :D

Grilla-Många-Hamburgare-På-Engångsgrill

Steka 40 Burgare på 2st Engångsgrillar?

Vi stekte 40 frysta hamburgare + körv på två engångsgrillar. Gick rätt smutt om man först brassade på burgaren på stormköket, sedan lyfte över den på grillen och därefter lade den på eftervärme i en kastrull som stod på andra grillen..

Liten-Midjestyrd-Traktor-GaffeltruckArmetält-Trälådor-Volvo-Kombi

Nertagning och Hemfärd

Efter två nätter i tält var det dags för nermontering och hemgång.

Armetälten tömdes och revs ner lite snabbt i den varma morgonsolen och eftersom de skulle köras hem (i en Volvo V70 med fällda säten) lite tidigare än vad bilar var tillåtna in till tältområdet så tog vi hjälp av en liten söt midjestyrd multimaskin med gafflar för att få dem till parkeringen (tältlådorna väger nämligen 60-70 kilo styck).

Skoda-Kodiaq-Husvagn

Skoda Kodiaq

Och på tal om tält-området. Längst in i området stod som vanligt en massa fina husvagnar och husbilar, t.ex. ovan #Skoda Kodiaq, nästan som taget ur en reklambroschyr va? :)

Det var lite kort om Pilsbo 2017, nu dusch och annat på schemat! :)

0 Besökare har kommenterat :