-->

Inköp Golvfärg & Uppsättning av Renoveringsduk

Färg och material till "hallgången" och parkettgolven köptes in igår.

Lim Till Easy Cover

Projektet är utökat till att måla tak, fixa till släta väggar och måla om dagens gräddfärg (gammal brun grädde?) till knallgrön. Istället för att bredspackla väggen använde vi för första gången en täckfilt vid namn easy-cover.

Beckers Golvfärg Plus Blank 60 Test

Färgvalet för golvet har gått från Svart till Grått men det blev till slut Vitt, blankhet 60. Vit blev det eftersom vi pratar undervåning i parhus med begränsat ljusinsläpp, redan idag mörkt.

Beckers Väggfärg

Vit takfärg samt lackfärg för foder och lister köptes också in eftersom taklisterna här idag är omålade och över 20år gamla.

Easy Cover Montering Recension

Projektet satte igång med att sambon och jag satte upp Easy cover på hennes projektvägg. Ett mycket gott resultat med tanke på att två trötta småbarnsföräldrar gjorde detta under 2 sena kvällstimmar.

Easy Cover Reparationsväv

Före filten sattes upp torkades väven av med trasa och färdigblandat klister rollades sedan på vägg. Runt Eluttag och kanter fick vi bättra på med mer klister, gjordes enkelt med pensel.

Måla ParkettGolv Före Bild

Golven är idag slitna och av 3 olika mönster och har tre nyanser. Övergångslisten i mässing kommer bytas ut mot en i alu/silver samt att hela golvet kommer slipas med halvgrovt sandpapper. Skador i parketten kommer lagas, limmas och slipas ner före målning.

10 liter Beckers Golvfärg plus skall räcka till 80-100kvm vid en strykning. Vi har va 36kvm att måla så vi får se om 10 liter räcker för 2 strykningar? Snart väntar nästa svettiga moment att tömma golvet och bära ut möbler..

Läs mer: När jag målar Golven, Renovering Hall, Måla Trappa

3 Besökare har kommenterat :
danjos100 sa...

Snygg blogg! Gillar din header;) Kolla gärna in min! Haha ha de bra! :) // http://jossaahn.blogg.se

Anonym sa...

Hej!
jag har precis nu fått mitt parkettgolv slipat och vitaserat vattenbaserad färg av en golvläggare.Ett randigt,flammigt riktigt dåligt resultat!!Lackat och klart innan jag hann se förödelsen.Nu i dag omslipning och står som en höna,som skall bestämma,skall jag ta en oljebaserad vitlasyr alt vitmåla helt.Är din golvfärg oljebaserad??Inga lister borttagna heller och min hantverkare har aldrig vitlaserat ekparkett förut heller och det är ett större företag i Vänersborg som håller i hela renorveringen av klinkers m m i kök,hall etc..Kan man bli tokig för mindre.VH Rose-Marie Ohlson

FixarFarsan sa...

Hej Rose-Marie

Jag målade 5 lager med Beckers Golvfärg Plus innan jag blev helt nöjd så det krävs många lager. Färgen var dryg så det gick bara 5 liter på 40kvm golv.

Kan vara så att dom slipat djupare än vad jag gjorde och då suger det åt mer färg eller så passade inte lacken ihop med färgen?

Listerna borde dom ha tagit bort annars kommer man ju inte åt hörnen ordentligt??

Håller tummarna att dom gör om, gör rätt!