-->

Tvätta takpannor med högtryckstvätt

Eftersom vi nu bestämt att leja bort både fasadtvätt, panelbyte och själva målningen så återstod bara tvätt av takpannor för mig.

Hur-Tvättar-Man-Takpannor-Bäst

Takpannorna över garaget var extra svarta så där fick det bli först lite algtvättmedel som sedan tvättades bort med högtryck (maxtryck, 5-10 cm från pannan). Pannorna blev som nya men det tar mer tid än man tror. Skulle tippa på 1-2 minuter per panna.

Högtryckstvätta-Takpannor

Ett helt garagetak tog för mig 8h effektiv arbetstid innan alla småfläckar var borta och mitt tips är att vara petnoga från början så slipper man gå tillbaka och dutta där du slarvat.

Snacka om skillnad eller vad säger ni? Kommentera gärna och vill ni läsa fler inlägg rekommenderar jag ett besök i mitt arkiv under #Tak.

3 Besökare har kommenterat :
Semlon sa...

Jo, visst blir det skillnad, har själv tvättat taket med hörgtryckstvätten. Det blir dock en massa
"sand" som avverkas samtidigt med smutsen och jag skulle helst vilja behandla taket efteråt med något smutsavvisande medel, men har inte hittat något lämpligt medel för gjördetsjälv bruk.

FixarFarsan sa...

Mmm jag är medveten om att pannorna slits men var tvungen att göra något åt de äckliga taken innan huset fick ny fräsch panel..

Hade varit intressant att testa tak/mossa gti medlet även på dessa svarta tak.

Anonym sa...

grön-fri funkar bra