-->

Strömsnål Netgear FS116E switch

Navet i vårt hemnätverk, en gammal HP switch smälte och ersattes temporärt med en 5 portars Hub vilket segade ner överföringarna mot NAS disken.

Netgear-Bredbandsrouter

NETGEAR DGN2200

Så idag testade jag att byta ut Bredbandsbolagets modem, Netgear Rotuern samt Netgear HUB:en med en trådlös “NETGEAR DGN2200“ med inbyggt ADSL modem och 802.11n Wi-Fi upp till 300Mbit/s.

Tyvärr hade inte DGN2200 några möjligheter att konfigurera SIP som bredbandsboalgets IP telefoni kräver så det blev att lämna tillbaka den eftersom vi än så länge vill ha kvar en hemtelefon.

Netgear-Switch-16-portar

Netgear-FS116E-Test

Netgear FS116E

Istället blev det en ny Netgear Switch med 16 portar och en maximal förbrukning på 4,5 watt (ny E modell, den gamla drog 3-4 gånger mer ström).

Denna är en semi-switch, inte helt ointelligent alltså och med det medföljande programmet kan man logga in och ställa VLAN och sätta prioritet på portar samt se portstatus och trafik. En ball funktion är att switchen sänker effekten om kabeln är kort för att spara ännu mera ström.

Update 2016: Denna switch har jobbat dygnet runt i 6 år nu och gett ruskigt bra prestanda så betyget blir högt!

Detta är ett inlägg från 2010, kika gärna i mitt bloggarkiv under taggen #IT för att se vad som hänt i hemmanätet sedan denna installation, för det är en ständig förändring.. :D

0 Besökare har kommenterat :