PS3 – Spela upp DivX filmer från USB minne

Det första inlägget i serien “det perfekta hemnätverket” är hur man spelar upp DivX filmer direkt från ett USB minne på sin PS3.

DivX Playback from USB stick on PS3

Börja med att göra en systemuppdatering om du inte redan kör den absolut senaste versionen.

USB minnet du tänkte använda ska vara formaterat som FAT32.

Därefter aktiverar du DivX stödet genom att först ta fram DivX registreringskoden i din PS3 (du hittar den under menyn inställningar) och sedan använder du datorn för att gå till www.divx.com/vod. Följ där processen och du får ut en liten aktiveringsfilm som du lägger på ditt USB minne och petar sedan in den i PS3:ans USB port.

På PS3:an bläddrar du fram till USB minnet under Video menyn och väljer gröna triangeln på handenheten för att “visa alla” och då få fram alla filer på USB minnet.

Play DivX on PS3 007

Spela först upp din registreringsfil.

Play DivX on PS3 010

Starta nu om din PS3 (jag provade att direkt att spela upp en DivX fil efter testfilen men fick inget ljud. Ljudet började fungera först efter omstarten).

Nu bör du se alla DivX filmer på USB minnet (eller varför inte använda en liten 2,5” USB hårddisk för ännu mer utrymme). Här kan du även välja att kopiera en film till PS3:ans disk genom att trycka den gröna triangeln när du står på en fil och välja “kopiera”.

Play DivX on PS3 008

Får du fortfarande inget ljud, gå igenom ljudinställningarna. Du kanske använder hembioljud och måste justera något?

Jag har ställt PS3:an inne i en kall klädkammare och dragit kablarna till en vägghängd TV genom väggen. Dels för att få ha PS3:an i fred men även för att min gamla modell har förmågan att köra fläktarna rätt hårt efter en stunds användning. Den nyare slim versionen av PS3 låter mindre ifall du skall ha den stående framme.

Detta sätt att använda PS3:an som mediaspelare är det minst krångliga. Testar det andra lite mer avancerade sättet ikväll med att streama Divx filmer från en Windows 7 PC.

Läs fler av min inlägg taggade med #Playstation.

0 Besökare har kommenterat :