-->

Streama DivX Från Windows 7 Media Server

Istället för att läsa DivX filerna från ett USB minne kan du låta filmerna ligga kvar på din Windows 7 dator och via funktionen Hemgrupp och Mediaplayer streama dem till PS3:an (Streama betyder att filmfilen ligger fysiskt kvar på PC’n eller en hårddisk som PC’s ser och spelas upp över nätverket på PS3:an)

Streama till PS3

Se först till att DivX uppspelning fungerar på din PS3:a genom att läsa detta tidigare inlägg. När du får själva DivX formatet att fungera fortsätter du med denna guide.

Aktivera nu funktionen Hemgrupp i kontrollpanelen på Windows 7. Följ guiden och välj vad som skall delas, i mitt fall ville jag endast dela “Filmer”.

Win7_HemGrupp

Starta sedan Windows Media Player och kontrollera att du har detta val bockat:

Win7_MediaPlayer

Bläddra fram till mappen med dina DivX filer och välj att hela mappen ska inkluderas i “Filmer” biblioteket. Har du filmer i olika mappar inkluderar du alla. Filerna ligger kvar där dom är sparade men inkluderas i en virtuell “Filmer” mapp.

Win7_FilmMapp

Win7_FilmMapp_Verifiering

 

Verifiera att du ser alla dina DivX filer genom att i utforskaren klicka på “Filmer” (vänsterspalt). Då skall alla filer och mappar du inkluderat listas till höger.

Nu går du till din PS3:a och gör en ny sökning efter mediaserver.

Om allt fungerar ska din Windows 7 maskin dyka upp som mediaserver och du skall kunna lista alla DivX filmer och spela upp dem på PS3:an. Glöm inte att visa alla filer med hjälp av gröna triangeln.

Streaming via Windows 7 Ultimate var otroligt enkelt att sätta upp och fungerade på första försöket när väl DivX stödet var fixat men att ha en PC igång bara för att streama filer känns lite som att gå över ån efter vatten.

Nästa inlägg handlar därför om det tredje alternativet för filmuppspelning på PS3:an, nämligen att ha filmerna sparade på en nätverksdisk (NAS) med inbyggd streamerklient. Då behöver inte PC’n vara påslagen alls.

0 Besökare har kommenterat :