-->

Inreda Hall: IKEA Pax + Hatthyllor

Idag har jag inte suttit ner förrän nu! Lunch vid 19 och snart middag och en minst lika välförtjänt bira - Undrar vem som fixar middagen för nu när jag satt mig så orkar jag inte resa på mig igen! :)

Montera-PAX-Garderob

Besökte IKEA i morse när dom öppnade och handlade en liten PAX garderob för sambons stövlar och tyckte mig klurat ut en bra ide för dem men just hängarna för stövlar var slut i hela Sverige. IKEA får en sändning till sen ska dom inte tas in mer?

Hall-PAX-Liten

Väl hemma monterade jag bara upp garderoben så länge med vanliga skohyllor (Hon har massor med andra skor också :). Provade placering av garderoben till vänster, i mitten men till höger kändes mest naturlig.

PAX-Handtag

Valde ett tjockt kökshandtag som jag tyckte matchade skoställen och hatthyllornas stålrör.

Limträbalk-Vitmålad

En hyvlad bräda åkte upp också efter 3 lager färg (trött på måla vitt nu..). Brädan är lika bred som limträbalken i taket och täcker skarven mellan tapet och Easy cover duken som sitter i trappan. Lite mer färg på skruvskallen bara så e jag helt nöjd..

Borra-Tapet-Märk-Upp-Tejp

De två hatthyllorna skruvades nu upp på väggen.

Molly-Expander-Dubbelgips-Enkelgips

Visste inte om det fanns spånskiva bakom väggen eller inte så jag handlade på mig molly skruvar för enkelgips och dubbelgips som är längre. Hatthyllan kräver långa skruvar så jag tänkte ta skruven från dubbelgips expandern ifall det behövs.

Montera-Hatthylla-Långa-Skruv

Märkte ut med tejp på ett ungefär och mätte sen exakt. Vi hade spånskiva bakom så det blev rejäla träskruvar istället. Fyra stycken såna håller för att hänga upp en elefant i.

IKEA-Svart-Hatthylla

Hålen i hatthyllan fick jag borra upp en storlek för att mina manliga skruvar skulle kunna tränga in ordentligt. Ehm. Avslutningsvis en kontroll, yes – Så rakt att man nästan blir tårögd..

Resten av eftermiddagen höll jag på med ett elementskydd på andra väggen men den får ni se när den är klar. För att kunna göra den klart var jag tvungen att måla klart väggen med rätt färg först.

Grön-Vägg-Hall

Började med att tejpa alla nymålade vita lister och sen sparmåla (eller dutta) mot tejpen. Hade ordentligt med färg på penseln och drog sen direkt bort tejpen när jag fått på ett jämt och tjockt  lager jämn färg precis närmast listen. Fick faktiskt en grymt fin skarp kant på detta sätt och jag slipper maskera en gång till. Nästa lager kan jag rolla ett par millimeter från den skarpa kanten.

Nu inget mer fixande i hallen ikväll, blev ju trots allt 14h idag. Dyr hall om man skulle debitera IT konsult arvode..

Läs gärna fler inlägg kring denna renovering under taggen #Hall

2 Besökare har kommenterat :
Hanna sa...

Samma skogarderob som vi, samma handtag som vi har, du måste ha bra smak. Sen var det den där gröna färgen iofs :) Jobba på, det blir ju skitbra!

FixarFarsan sa...

Säger du det så, ja jag har skitbra smak :) Nu har det jobbats klart för denna gång!