-->

Måla Tak Väggar och Lister

Började med att tvätta taket med målartvätt, sedan ut med lite golvskydd i form av… gamla Lakan, min favorit :)

Sparmålade i skugglisternas glipor med en platt pensel. Taket är rätt litet så det var sen inga problem att rolla hela takets längd i en rörelse utan att stanna. Imorgon får vi se om det räckte med en gång. Takfärgen var en tjock “kvalitétsfärg” från Beckers. Har lärt mig att inte snåla med just takfärg eftersom takmålning inte är det roligaste jag vet i livet = 1 gång per rum räcker.

Efter taket så målade jag med pensel runt alla lister och hörn med en gammal slatt väggfärg. Därefter dundra fram med rollern.

Renovera HallHallen E52 003

Börjar se väldigt VITT ut nu.. men frågan är om hallen blir FÖR vit?

Hallen E52 007

Undrar om man skulle fortsätta Sambons spygröna färg över till andra sidan köksingången eller blir det kanske FÖR GRÖNT istället.. Hmmm.

Hallen E52 008

Frågar publiken – fatta din mentometer knapp och kommentera NU!

4 Besökare har kommenterat :
Hanna sa...

Är verkligen inget stort fan av grönt och tycker ju att vitt är ruskigt snyggt. En idé skulle ju kunna vara att ha väggen vit och sätta upp en tavla med ett mönster med samma gröna färg, (tänker mig typ ett snyggt mönstrat tyg uppspänt på ram). Det skulle binda ihop det tror jag. Men inte kan det bli för mycket vitt. Det blir bättre sen när du får upp lite på väggarna, så jag fattar min mentometerknapp och trycker NEJ! :)

FixarFarsan sa...

Min mentometer indikator visa en NEJ röst.

Värsta är att jag nästan har valt å köra Grönt hela långa väggen... den blir nog målad en kväll nästa vecka så det får smälta in lite..

Karin sa...

Hahaha, jag som klickade mig hit för att fråga vilken kulör du använt i hallen! Tycker den där limegröna verkligen lyser upp i ett mindre utrymme. Skall själv renovera min lilla hall, har köpt svart laminatgolv med skiffermönster och då måste man ju ha något klatschigt på väggarna. Kommer du ihåg vilket färgnummer det var på den gröna färgen?

FixarFarsan sa...

Svart golv kommer vi troligen också skaffa till hallen och köket när köket renoveras... någon gång i framtiden när det är lite lugnare :)

Färgkoden som jag hittade på färgburken är följande:

NCS *UM
S 1050-G60Y
Bas: Halvmatt Väggfärg
Brytbas: 8

Gissar att rad två är den du behöver.

Kom gärna tillbaka och skicka en länk till din hallrenovering ok?