Nibe Fighter 100P (Varmvatten och Underhåll)

Vårt parhus har en Nibe Fighter 100P som ger oss varmvatten via återvinning (varmluft sugs ut från kök och båda badrummen) och samtidigt är den en mekanisk frånluftspump. Över de flesta fönster sitter en tilluftsventil som via det bildade undertrycket i huset drar in friskluft.

Julen 2010 007

100P satte vi in under vår andra vecka i huset eftersom den förra slutade fungera i stort sett under inflyttningshelgen och första utgiften var alltså 28’000:- på en ny Fighter 100P men den har fungerat bra sedan dess.

Under normala förhållanden klarar 100P ge oss varmvatten bara genom att återvinna varmluften från Kök, Tvättstuga och båda badrummen men märker man en försämring i varmvattnet kan man relativt enkelt förbättra prognosen för nästa dag vilket jag fick göra idag,

Börja med att stänga av systemet genom att vrida den till 0.

Julen 2010 008

Ta av övre kåpan och ta ut filtret. Dammsug, tvätta eller byt beroende på hur det ser ut. Vi dammsuger kanske 1 gång i månaden.

Julen 2010 009

Ta av frånluftsventilerna och gör rent dem.

Julen 2010 011

Dammsug kanalerna så långt du ser. Då och då är det bra att ta in en firma som suger rent alla rör. Det ingick i monteringen av nya 100P samt att när badrummet gjordes fick de göra rent och köpa nya filter till oss då de inte täckte över utsuget vid rivning och bilning som dammade igen hela systemet.

Julen 2010 010

Dammsug rent alla friskluftgaller så luften kommer in utan hinder. På våren sitter det ofta en massa pollen och frön som täpper igen tilluften.

Julen 2010 012

Mer teknisk data om Nibe fighter 100P finns här hos nibe.se.

Ett sista slutord innan du surfar vidare!

Om du hade nytta av eller bara gillade att läsa ovan artikel, dela gärna länken med dina vänner eller på någon kul social plattform!

I mitt #Arkiv hittar du de tio senaste artiklarna listade, en snabb sökfunktion och även mappar för varje ämne jag skrivit om.

Här kan du även läsa alla senast skrivna #Kommentarer

0 Besökare har kommenterat :