-->

Byta Trasigt Spolarmunstycke bak på Touran

Nu när Polons bakre spolare är fixad av Expressverkstaden fick jag lite inspiration att fixa till den bakre torkaren även på vår andra folka - Touran.

Touran Spolarmunstycke Torkare Bakrutan 001

Den på vår Touran måste ha fått sig en smäll eftersom spolarmunstycket (och även torkararmen verkar ha fått en spricka) hade gått av och när man spolade rann spolarvätskan ner på bakluckan och inte ut på rutan.

Touran Spolarmunstycke Torkare Bakrutan 002

Borrade först ut plastdelen som gått av inne i mässingsröret med en liten borr och därefter med en större borr sänkte jag mässingshylsan lite eftersom den tagit lite skada och inte passade nya spolarmunstycket som den borde.

Touran Spolarmunstycke Torkare Bakrutan 003

1 mm längre in än vanligt var lagom för att täckkåpan skulle gå att snäppa fast. Tog en liten miniskruvmejsel och rensade bort allt löst skräp.

Touran Spolarmunstycke Torkare Bakrutan 004

Innan jag trycke i det nya munstycket spolade jag för få bort alla smådelar ur röret. Spolarvätskan flyger 1,5-2 meter när munstycket inte är på.

Touran Spolarmunstycke Torkare Bakrutan 006

Lite justering av strålen och vår Touran spolade som en gud igen. Lite löjligt kanske men det är “tillfredställande” att fixa såna här småsaker när man får 10 minuter över.

5 Besökare har kommenterat :
Tommy sa...

Mycket bra och läsvärt för "touraner"

FixarFarsan sa...

Kul att du tycker det!

Har ni själv en Touran?

Anonym sa...

Bra tips! Själv lyckades jag bända ut plastresterna utan att skada mässingen och tryckte sen bara dit ett nytt munstycke. Funkar perfekt!

FixarFarsan sa...

Skönt, enkla lösningar smakar alltid bäst! :)

Unknown sa...

Hur byter man munstycket bak på volvo v70 då?