-->

Test: kärcher fönstertvätt

Sambon önskade sig en elektrisk Kärcher Fönstertvätt  (kallas även fönsterskrapa eller fönsterputs) och fick den nyligen på sin födelsedag.

Kärcher-Fönstertvätt-WV-75Plus-innehållLaddning-Av-Kärcher-Fönstertvätt

Kärcher Fönstertvätt

I lådan ligger två huvuddelar. Först en sprayflaska med fönstertvätt och svamp som du tvättar och svabbar rent fönstret med.

Sedan själva sugen med gummiskrapa som du torkar av fönstret med. Två olika bredder av gummiskrapa följer med (på 75 modellen), den smala är bra till.. typ smalare fönster (jag förklarar bra va? :).

Först satte jag sugens Lithium batteri på laddning över natten. Den röda lampan blinkade under laddning och övergick till fast sken när batteriet var fullt.

Kärcher-Fönstertvätt-Medel

Kärcher Fönstertvättmedel

En liten flaska tvättmedel följde med som man spädde ut med kranvatten.

Recension-Kärscher-Fönsterskrapa-WV75'

Montering Av Kärcher Fönstertvätt

Pumpflaskans gänga kändes lite klen men annars var kvalitetskänslan riktigt bra på Kärcher Fönstertvätt VW 75.

Sambon har nu hunnit testa ett gäng fönster och var nöjd med den. Våra fönster var lite för smutsiga (inte tvättade på övervåningen sedan fasadtvätten förra sensommaren) för att bli helt rena på en enda tvätt. Gummiskrapan krävde också lite träning innan vinkeln mot rutan satt.

Vi har några fönster kvar att tvätta men än så länge är det bara tummen upp för Kärcher Fönstertvätt WV 75 Plus.

Summering-Kärscher-Fönstertvätt

Uppdatering 2015

Har själv precis tvättat alla fönster i huset (utsida och insida) och trots en liten seg förkylning så var det inte alls jobbigt. Vissa av fönstren fick jag ta 2-3 gånger på utsidan medan andra blev kanon på första tvätten och runt 10 minuter per fönster tog det i tid.

Läs gärna mina andra inlägg taggade med #Husliv eller #Verktyg.

34 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Hej! Vi funderar också på en fönstertvätt - men är lite förvirrad: har sett WV50, 70 och nu så här en 75a... Nån som vet skillnaden?
Mvh Jonas

FixarFarsan sa...

Dom ser väldigt lika ut alla tre men det skiljer nästan inget i pris så det var bara den senaste som var aktuell för oss. Svår att få tag på när jag var på jakt efter den dock.

pia sa...

Bra inlägg, fick reda på allt jag ville :)

FixarFarsan sa...

Hej Pia!

Tack, kul att du hade nytta av det!

Patricia sa...

Nämen vilken jäkla tur att jag hittade det här när jag googlade på fönstertvätten. Jag har länge funderat på att skaffa en sån eftersom jag avskyr att tvätta fönster, tänkte att det skulle vara lite roligare om man använder en bra grej. Och ni verkar ju hyfsat nöjda så jag tror att jag vågar slå till:)

Anonym sa...

Går det att byta ut koncentratet mot diskmedel, som jag alltid använde förr till f-tvättning och hur länge räcker flaskan som medföljde - vi har många fönster ??

Anonym sa...

Hej !
Var kan man köpa fönstertvätten - vi bor i Spånga och jag har sökt överallt ????
Snart är det första advent.......
Hälsningar från Grethe

FixarFarsan sa...

Hej!

Patricia, ja vi är nöjda men med 3 vilda barn hinns det inte gnidas fönster så ofta :)

Anonym, Kärcher säger att man "endast skall köpa och använda deras fönstertvättmedel men jag skulle inte tveka och köra en egen mix i vår.

Grethe, jag köpte hos en lokal Elkedjan butik men kolla på denna länk om ni har någon av de andra återförsäljarna nära er.

http://www.karcher.se/se/Retailer/Finn_din_aterfoersaeljare.htm

Anonym sa...

Hej,

Är du säker på att WV70/5 är nyare än WV50?
Hittar bara information om WV50 på Kärchers hemsida.
Vet du vad skillnaderna är?

Morgan

FixarFarsan sa...

Länk till produktinfo om 75:

http://www.karcher.se/se/Produkter/Hem__traedgard/Foenstertvaettar/16331150.htm

Länk till produktinfo om 50:

http://www.karcher.se/se/Produkter/Hem__traedgard/Foenstertvaettar/16331010.htm

Verkar inte var några jätteskillnader mer än att du får två munstycken till den nyare 75:an.

Anonym sa...

WV50 är inte äldre, det exakt samma maskin men utan den lilla extra skrapan.

FixarFarsan sa...

Har idag testat denna själv!

Riktigt kul pryl detta som gjorde att jag hann med husets 14 fönster på två sidor medan minikillen sov middag och de andra var och badade..

Danni sa...

Roligt att du postade om den här just idag - vi pratade igår härhemma om att skaffa nåt liknande! Men är det verkligen så mycket lättare då? Den vanliga metoden att först spraya på och sen torka av känns ju som ungefär lika mycket jobb att först dra med den ena manicken och sen dra med den andra...

FixarFarsan sa...

För mig som är rätt kass på fönstertvättning så tycker jag det är lättare att spraya och svabba rent fönstret med vänster hand och sedan suga torrt med andra handen där man har skrapan..

Det som jag också gillade var att man slapp kladdet under fönstret som jag iaf fick för 100 år sedan när jag tvättade sist :)

Tyckte det var en "helt onödig pryl" när tanten önskade sig den men har ändrat mig nu!

Anonym sa...

Vi har slarvat bort laddaren till vår, vet du någonstans där man kan köpa såna löst?

/Anneli

FixarFarsan sa...

Anneli, jag skulle maila Kärcher direkt och fråga om laddaren ens säljs som reservdel?

Monika pysslar sa...

Mina fönster blev bedrövligt randiga när jag använde denna maskin. På ena fönstret, efter tre försök med maskinen, putsade jag till sist som vanligt. Flammigt och randigt med maskinen. Eller är det kanske bättre att använda sin egen vanliga fönsterputs och sedan Kärchers sugande skrapa?

FixarFarsan sa...

Sådär har vi också fått och då har fönstret varit för smutsigt helt enkelt, prova svabba på med mer tvättmedel nästa gång..

Camilla sa...

Hej. Tack för en bra info :) Dock funderar jag på när du skriver att du putsade fönster i 45-60 min. Den nackdelen jag så är att den håller bara i 20 min aktiv tid sen måste den laddas i 3 timmar....

FixarFarsan sa...

Hej Camilla, hur många fönster har du?

Jag har inte råkat ut för att batteriet laddat ut men så tvättar vi inte heller lika ofta och mycket som vi borde..

Med tanke på antalet läsare detta inlägg har per dag just nu så verkar det vara högsäsong för fönstertvätt :D

Magdalena sa...

Har oxå hört att batteriet håller i ata 20 minuter, en stor nackdel då man oftast vill köra i ett svep. Verkar bra annars!

Anonym sa...

Ja, batteriet håller i 20 minuter, men eftersom man inte låter den stå igång när man svabbar utan endast när man aktivt använder den så är 20 minuter ganska lagom. en ruta tar mig efter lite träning (ca 3 rutor) 20 sekunder att "dammsuga" med denna, det är 3 rutor på 1 minut, 60 rutor på 20 minuter. när man tar invändigt kan man dessutom ta med sig laddaren som bara är lika stor som en mobilladdare och koppla in den på laddning medans man svabbar. Sjukt bra hjälpmedel att putsa fönster, speglar, glasbord etc etc är det iaf!

Anonym sa...

Är det någon som använtv WV50, WV70 o WV75 och isf vad är skillnaden

Anonym sa...

Hej!
Är det någon som har prövat denna manick för rengöring av badrum? Duger den till att få bort kalkavlagringar på kakel och klinker?

Klara sa...

Svarar ja på sista frågan och vi har rätt breda fogar och dem gillar inte skrapan men däremot glasväggen vid duschen funkar jättebra!

Danni sa...

Nu kan jag rapportera tillbaks på den här. Vi köpte och provade, men lämnade tillbaks den direkt. Fungerade inte alls bra. Efter ett och ett halvt fönster gick jag tillbaks till att göra på traditionellt vis och det gick fortare. För meckigt och för mycket ränder och flammor med den här maskinen.

FixarFarsan sa...

Tror inte riktigt 1,5 fönster räcker för att få in snitsen men bra du återlämnade den, man ska inte behålla prylar man inte kommer använda :)

Anonym sa...

Hej! Vad jag har fattat är den enda skillnaden på 50 och 75 att man får en liten skrapa extra? Stämmer det....Man blir lite förvirrad av alla anonser.....sunnan

Anonym sa...

I praktiken är det bara tillbehören som skiljer 50 ock 75 åt

Anonym sa...

Jag har köpt wv75 för 595:- på trettio.se. Fraktfritt,billigt tänker jag? Ska bli spännande att testa i helgen.....sunnan

FixarFarsan sa...

Sunnan, det var ett helt ok pris med frakt å allt! Hoppas du blir nöjd med fönsterskrapan!

Anonym sa...

Jag har testat nu, fungerar bra om man tränar Tränade lite för mycket har fått tennisarmbåge....men det går över. Tyckte kanske att det var lite klumpigt med flaskan fäst vid den man tvättar med bättre att ha den för sig,utan flaskan.sunann

Anonym sa...

Jag letar efter förlängningshandtagen som visas i tv reklamen, har inte hittat någonstans.

FixarFarsan sa...

Förlängaren borde finnas där fönstertvätten säljs, såg skaftet på Coop bygg idag..