-->

Livet som 7 månaders bebis, en aktiv liten pojke

Vår minsta son blev 7 månader i slutet av Augusti och jag har samlat ett par bilder kring det han tycker om (alltså näst efter ett bli runtburen överallt).

Livet vid 7 månader Duplo Lego

Lekmattan har varit grymt bra och den har han gillat att vara på från första början vid kanske 4 månader. Sedan började han vända på sig och numera kryps det eller snarare ålas iväg rätt kvickt ifrån mattan. Den är ändå bra när lillfisen nu står och vaggar på alla fyra och sedan får för sig att lyfta ena armen för att greppa något, då är det skönt att ha lite mjukt att landa lilla huvudet på. Att låna brödernas Duplo Lego, det är också kul och han blir riktigt sur om de större inte direkt ger honom sitt Lego :)

Bara 2 äpplen hög och redan kaxig, hur ska detta gå??

Gåbil höjbar Mercedes

Sedan har vi hans gåbil/gåvagn som båda de andra bröderna också använt tidigare. Med den gasas det runt i en rasande fast och stackars den som har sina fötter i vägen!! Han har nu insett bilens fulla potential och med den kan man t.ex. kuta iväg till vardagsrummet och dra ner all upphängd tvätt medan pappa eller mamma är på toaletten med någon av de större eller så passar han på att burna ut i hallen och plocka upp skor från skostället och äta upp (yack!).

Ser ni vilken front bilen liknar förresten? En liten bilquiz alltså..

Livet vid 7 månader Cykel barnstol justerbar sovläge

Utomhus är det sittläget i vagnen som gäller och vi kör fortfarande vår trogna gamla vän Emmaljunga vagnen och har inte vänt honom heller ännu så det händer att han häver sig ut över kanten för att se vad det är som låter framför vagnen.

På cykel har vi också kört ett par gånger redan och det går riktigt bra nu när han har blivit såpass stabil att han nästan sitter själv. Snacka om en “upplevelseboost” att cykla tycker nog han. Han ser ut så i alla fall – En superglad liten kille med ögon som tallrikar :D Vår barnstol går dessutom att justera med ett vred så att den hamnar i fullt liggläge.

På matfronten så äts det 2 stora barnmatsburkar per dag och minst en fruktpuré till mellanmål. Fruktgröt till kvällsmål och så ett gäng majskrokar medan vi andra äter vår mat.

Sover på nätterna gör han också relativt bra men har börjat böka runt mer nu på senare tid. Drömmar och tänder spelar nog in men jämfört med de tidigare två har denna utgåva hållit en hög sovstandard.

Klart slut från Farsan!

2 Besökare har kommenterat :
Danni sa...

Jättekul att läsa om din lilla. Jag har nämligen en dotter som blir 8 månader i nästa vecka, så jag känner igen mig i det allra mesta :) Gåstolen är en favorit även hemma hos oss, självklart med adaptiv fjädring precis som pappas bil: http://dl.dropbox.com/u/599230/racertjej.jpg (bilden är från när hon fick den för snart två månader sen).

Och apropå gåstolen så kan jag inte låta bli att svara på ditt miniquiz! Jag tycker minsann det liknar en MB E-klass!

FixarFarsan sa...

Ja visst har dom plankat en E-Merca, det tyckte jag med första gången jag såg den :)

Sådan far, sådan dotter :) Fast jag tycker nästan det där var mer en "gå-hoj"?