-->

Test: Brädspelet Dinosauriernas Hemliga Dal

Ett bra brädspel/familjespel är riktigt skoj att spela med ungarna tycker jag och kan de dessutom spela det mot varandra ibland är det ännu bättre.

Brädspel Dinosauriernas hemliga dal test (1)

Detta nya spel som sambon “fyndat” heter Dinosauriernas hemliga dal och är från 6 år och för 2 spelare (eller 2 lag). Vår treåring klarar att spela och hänger med i grundreglerna medan den större på 5år klarar alla regler galant!

Brädspel Dinosauriernas hemliga dal test (4)

Man lägger först ut sina 7 dinosaurusar i sitt bo och målet är att ta alla dem till den hemliga dalen på andra sidan spelplanen. En av pjäserna är vändbar och blir en farlig REX när han hämtat sina gaddar!

Kan man dessutom fånga och ta med sig ett par av motståndarens dinosaurier till sin Dal så är det ännu bättre. Varje dinosaurie har ett värde och man måste ha lika högt eller högre på sin för att vinna kampen.

Brädspel Dinosauriernas hemliga dal test (5)

Tärningen har 6 olika färger och vad varje färg tillåter en att göra står på varje sida om spelplanen.

Brädspel Dinosauriernas hemliga dal test (2)

Den som har flest antal dinosaurusar i sin dal på slutet vinner.

Spelets regler tar 3-4 spelomgångar att lära sig, i alla fall för oss vuxna och vår 5-åriga grabb men sen är det rätt mycket taktik eftersom båda lagen får använda den farliga T-Rexen om de får vit eller svart på tärningen. Samtidigt ska man ibland välja mellan att flytta sina egna pjäser eller försöka förstöra för den andra. Det finns även vissa rutor där man INTE kan tugga i sig motståndare och ibland är bara turen i mot en..

Vi har väl nu spelat runt 10 gånger och spelet får 4 huggtänder av 5 möjliga i betyg av mig. Jag tycker regelpappret missar ett par saker som rör delen där man skall gå över till dalen. Det stör spelet när man inte vet exakt hur reglerna är, annars hade det blivit full pott!

2 Besökare har kommenterat :
AlandBricks sa...

Jag har nyss köpt detta spel på loppis, tyckte det såg intressant ut. Det saknar dock reglerna och hittar de inte någonstans på nätet. Du råkar inte ha möjlighet att posta dom här? Eller lägga upp en bild på dom?
Mvh Gustaf

FixarFarsan sa...

Kontakta tillverkaren, de brukar kunna maila en pdf 👍🏻