-->

Tvättmaskinen slår/skramlar = Lös slang/kabel!

Slår, Skakar eller Skramlar din tvättmaskin onormalt mycket när den kör centrifugering? Då kan det vara samma fel som vi hade på vår tvättmaskin och som nu är fixat.

Tvättmaskin Felsökning Skramlande Missljud 001

En kille från Elektrolux service var hos oss igår och felsökte vår tvättmaskin som lät riktigt illa vid centrifugering.

Han började med att kolla felkoder och hittade en om att maskinen klagat på för mycket tvätt. Sedan höll han på ett bra tag med att rucka på maskinen och kolla att den stod helt plant. Testkörning utan tvätt framkallade inte ljudet med när vi körde in ett gäng lakan, då fick vi fram skramlet!

Tvättmaskin Felsökning Skramlande Missljud 004

Han ringde deras support och visste inte riktigt hur han skulle fortsätta men jag bad honom öppna och kolla inuti så det gjorde vi och såg då direkt vad felet var. En slang/kabel som skulle sitta fast på trumman hade lossnat och slog mot plåten. Se ovan!

Tvättmaskin Felsökning Skramlande Missljud 005

Ett klockrent garantiärende tyckte han och kunde åka till nästa kund medan jag fixade in tvättmaskinen under bänkskivan igen och fick den i våg med hjälp av vattenpasset. Viktigt att rucka på den och verkligen se till att den inte vickar det minsta, annars vandrar den iväg under nästa tvätt.

Pratade om ovan med en kollega och han hade råkat ut för ett annat problem. Hans maskin vägrade först att centrifugera och därefter startade den inte alls så en serviceman kom dit och konstaterade att det var stopp i en skarv på avloppsslangen så kolla alla slangar, kopplingar och vattenkranar innan du ringer in en reparatör.

0 Besökare har kommenterat :