-->

Förbereda Vinterförvaring Av Styrpulpet i Aluminium ("Buster")

I helgen var det dags att åter förbereda aluminiumjollen och trailern inför den långa vintern.

Palla-Upp-Båttrailer-Vintern-TipsBygg-Egna-Pallbockar-Båttrailer-Vinterförvaring

Specialbyggda Pallbockar För Trailern

Som en ren säkerhetsåtgärd såg jag till att få båten på bockar så fort som möjligt eftersom båttrailern är en EU-trailer utan några bromsar.

De två bakre fick jag dit genom att lyfta hela båten och trailern med garagedomkraften och sedan helt sonika ställa dit dem. Alla tre pallbockarna har jag byggt i tryckt virke för just denna trailer så att dess bakaxel får vila fritt och den främre är så hög att båten får en naturlig lutning för att kondensvatten ska rinna ut.

Vinterförvara-Styrpulpet-Uppfart-TipsTvätta-Plastbåt-Hösten

Medhjälpare & Garagedomkraft Är Bra

Mina pojkar var med och hjälpte till (alla tre på lite olika sätt).

Före mellanmålet hann vi inte med så mycket mer än att få båten på sina vinterförvaringsbockar. När den minsta fått lite gröt fortsatte de två större knoddarna med att tvätta båtens insida med biltvättmedel i en hink och varsin diskborste.

Ja, jag vet “Barnarbete” som de tjänade varsin guldtia på! :)

Spola-Rent-Kylkanaler-Utombordare

Spola Rent Kylkanaler

Sista båtfixet jag hann med idag var att tilta ner motorn och spola rent kylkanalerna med rent kranvatten. Detta gör man för att få bort allt eventuellt skräp men även saltvatten.

Man använder en så kallad spolmuff till detta som sluter tätt runt insugningshålen där motorn tar in kylvatten. När vattnet är på är det bara att starta och låta motorn väsnas på tomgång en liten stund.

Vill du läsa mer om vårt båtliv och denna Silver Beaver 425? Klicka då på denna arkivlänk: #BåtLiv.

0 Besökare har kommenterat :