-->

Renoverad Sachs Flakmoped blev första moppen

Ungefär 11 år efter den första bruna cykeln med limpa var det dags för moppe och första mopeden var en sliten grön flakmoped som farsan köpte loss från parkförvaltningen (om jag minns rätt?).

Renoverad Flakmoped Custom med kortare flak fotplattor 3,5hk cylinder (FixarFarsan)

Färgen var dålig och slipades ner helt. Flaket kortades fram och kläddes med durkplåt i aluminium. Framvagnen fick nya gummin och sadeln byttes ut mot en ny hel. Elsystemet drogs om med nya kablar och nya lysen monterades.

Den 3-växlade Sachs motorn revs ner i atomer för att sedan byggas upp med nya packningar och minns jag rätt åkte även en 3,5 hk cylinder på för att flakan skulle orka lite mer. Medan ramen var helt rensad målades ramen smurfblå i farsans dammiga garage.

Tiden med Flakmoped lämnade spår i själen och jag funderar ibland på att ragga tag på ett gammalt “sachs lik” igen och börja renovera bara för att stilla mektarmen lite.

Just denna smurfblåa sak jag skriver om såldes rätt snart när den var klar och gick till en ö i Stockholms skärgård. Pengarna jag fick investerades direkt i nästa lite modernare moped..

0 Besökare har kommenterat :