-->

11 månader, Eget tangentbord och promenader

Då har lillchippen blivit 11 månader. Han fick nyss ett eget tangentbord eftersom han är och fingrar på vårt som en maniac. Kan bli roliga inlägg om han får bestämma :)

Återstår att se hur många minuter fake-bordet roar honom, brukar inte fungera särskilt länge om han är som andra barn.

Eget tangentbord 11månader gammal

Annars är det väldigt mycket rörelse hela dagarna som gäller fortfarande och igår kväll vältes det julgran så att golvet täcktes av glassplitter från julgranskulorna.

Han står förresten helt utan stöd nu och tar små promenader på 4-5 steg själv medan det snackas “Bab bab bab” och “Prrrrrrr” (biljud, vet dock inte riktigt vilken bil han härmar ;-).

Majskrokarna är “ute” precis som viss barnmat och igår fick han ta en tugga av Taco efter mycket gnäll och tjat. De större bröderna får inte äta sina flingor i fred utan ska dom ha ska lilleman också ha.

Sådär, tangentbordet är också ute nu, vad tog det? 2-3 minuter :D

4 Besökare har kommenterat :
Danni sa...

Om inte majskrokarna faller unge herren i smaken så kan jag rekommendera de här: http://www.hippbarnmat.se/index.php?id=23&cat=15&item=13

Vår lillskrutta älskar dem! Om hon blir rastlös och bångstyrig funkar det nästan alltid att sätta henne i soffan med en sån och så håller hon sig lugn i tio minuter medan hon petar i sig den.

FixarFarsan sa...

Ekologiska Riskakor, det kan nog funka på vår huligan också :)

Sitter er redan själv i soffan utan passning?

Vår klättrar upp själv men glömmer ofta bort "rumpa först" när han ska ner igen så det gäller å passa han hela tin..

Danni sa...

Nixpix, vår lilla dam kör "huvudet först" om hon ska ner från soffan på egen hand, som en kamikazepilot. Hon kanske lär sig om hon får ramla ner ett par gånger? :D Hoppas hon gör det snart iaf för hon blir mer och mer rörlig. Det är också små turer på 4-5 steg som gäller här, men hon är inte helt bekväm med att stå själv utan stöd än. Då blir hon osäker och sätter sig ner direkt. Det går dock att lura henne med en majsbåge i varje hand :) Men hon gillar att ställa sig upp mot saker, vända ryggen till, och sen prova ett par steg ut mot något annat eller till en förälder.

Och så är det en sjuhelsikes massa tjööööt hela tiden, hon tar väl efter sin mor på den fronten ;) Mellan allt "ta ta ta ba paaaaap mmmmmm-BA-baba-pffffrrrt" så kommer det faktiskt en hel del riktiga ord. Mamma, pappa, titta, lampa, dusch och blomma har vi lyckats reda ut, även om hon är rätt sparsam med orden och de bara kommer när det passar henne. Häromdagen sa hon "titta mamma" när hennes mor kom ut från sovrummet och vi höll på att trilla av pinn både jag och min tjej.

FixarFarsan sa...

Man försöker ju se till att de hinner lära sig nåt innan de slår i ihjäl sig :) Vår tar varje chans han får att försöka smita med upp i trappan om de större missar grinden..

Ja "titta mamma" är väldigt tidigt att säga för en som är under året.. hon har nog snart långa argumentationer om att "2200 minsann är en ypperlig tid att gå och sova och inte före pappa"!