-->

BMW 2002 Turbo – Kaxigast i 02-Serien 1973-74

2002 Turbo var en av de absolut kaxigaste bilarna i mitten av 70 talet tycker jag. Den spegelvända texten i frontspoilern visade framförvarande bil vem som var på väg att köra om så fort turbon fått upp laddtrycket och väckt liv i alla 170 hästar som tvåliters motorn med insprutning levererade.

Den spegelvända texten vållade en del debatt eftersom den ansågs stressa framförvarande förare i t.ex. dyrare Mercedes och jag tror den inte satt på som standard men en kultdekal idag som bara måste sitta klistrad i fronten på en renoverad 2002 Turbo!

BMW-2002-Turbo

Bilden ovan visar ett extremt fint exemplar (foto taget av Lothar Spurzem) som ser ut precis som i mitt minne. Vitlackerad och stripad i de karakteristiska M GmbH färgerna ljusblått, mörkblått och rött.

Tuffa fastskruvade skärmbreddare med svart gummilist mot karossen och den låga spoilern fram samt den inte lika vackra gummispoilern på bakluckan.

Letade under en period i livet efter en 2002 Turbo att börja renovera men de flesta krävde total helrenovering och massiv rostlagning så det rann ut i sanden men 2002:ans stuk är fortfarande helrätt!

1975 ersattes 2002:an av BMW 3-Serien och det dröjde ett par år innan det kom en värdig ersättare till 2002 Turbo i första M3:an.

Har du några minnen till denna bil eller vill kommentera något så är det som vanligt fritt fram att göra det!

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

2002 Turbo är så ball än idag! /67

FixarFarsan sa...

Håller med, en riktig kultbil som håller än!