-->

Solig båttur till Stockholm och runt Djurgården

Nu när båten åter fungerar som den ska (läs om felet här) så är det skönt att spana in Stockholm från den blöta sidan..

Solig-båttur-till-Stockholm-Runt-Djurgården

Kanonväder, lugn sjö och två grabbar som börjat tuffa till sig i båten gjorde att man lätt kunde hålla en 15-20 knop med lite "studs" utan att det klagades - tvärtom.

Styrpulpet-runt-Lilla-Värtan

Man känner sig inte så stor när man kör runt Lilla Värtan och en sån här "kärra" är på väg in eller ut. Men trots storleken så skapar de inga stora vågor.

Djurgårdsbrunnskanalen-efter-bred-turistbåt

Under soliga dagar är Djurgårdsbrunnskanalen vältrafikerad och kanotister får samsas med breda turistbåtar och vattenskotrar (som inte direkt håller 5 knop).

Under-Djurgårdsbron

Efter ett kortare fikastopp fortsatte vi vår tur runt Djurgården..

Stora-segelbåtar-ute-denna-dag

På väg hem var båtens besättningen trötta och det var hög tid för middag, så akut för vissa att de nog inte såg fina segelbåtar som denna som vi passerade..

Ren och skär vardagslyx att andas frisk havsluft och titta på båtar medan man rider fram på vågorna.. Ohoj! Land i sikte!

3 Besökare har kommenterat :
Tommy Holmbom sa...

Vill bara berätta...
Segelbåten som ni passerade är ett fartyg. Hon är en nybyggd kopia av en brigg och döptes av kronprinsessan Viktoria i samband med sin jungfrufärd för några år sedan till Tre Kronor af Stockholm.

FixarFarsan sa...

Tack Tommy för lite kul fakta!

Borde givetvis har skrivit fartyg och inte "båt" men jag har en bit kvar till nivå "båtrookie" så jag är nog ursäktad hoppas jag :D

Anonym sa...

Klart att du är ursäktad, ingen kan kunna allt.... jag kan väldigt lite. I det här fallet råkar jag känna en person som varit med och byggt flytetyget :o)