Samma bilmodell - Ena rostig Andra superfin!

Cyklar förbi dessa två Polo's rätt ofta och varje gång tänker jag på hur stor skillnad det kan vara på två bilar av i stort sett samma årsmodell (denna Mk3 kaross tillverkades 1994-2002).

Rostig Polo Mk3 6N 1994-2002

Kan en förhållandevis ny bil bli såhär rostig bara genom bristande underhåll? Parkering nära saltvatten? Eller kan bilen ha haft sämre rostskydd redan från början? Import?

Superfin Rostfri Polo Mk3 6N 1994-2002

Den andra Polon är säkert nyare men är också alltid skinande ren och ser faktiskt fräschare ut än många nyare bilar efter 2002 som brukar stå parkerade bredvid.

Så var är poängen med detta inlägg? Måste man ha en poäng? Jag ville ju bara svamla lite Polo med er :D

Ett sista slutord innan du surfar vidare!

Om du hade nytta av eller bara gillade att läsa ovan artikel, dela gärna länken med dina vänner eller på någon kul social plattform!

I mitt #Arkiv hittar du de tio senaste artiklarna listade, en snabb sökfunktion och även mappar för varje ämne jag skrivit om.

Här kan du även läsa alla senast skrivna #Kommentarer

3 Besökare har kommenterat :
Jocke sa...

Jag lever i tron att om man har en skitig bil hela tiden så binder det fukt som tar längre tid att torka ut och värre ur avseende rost. Men då bör den vara väldigt skitig ofta och länge. Kanske skiljer det många år mellan modellerna, kanske är den gröna sämre behandlad från fabrik vilket jag skulle vilja tro.

Hur som helst så skulle jag vara lite orolig om jag var ägaren till den finare silverbilen och stod bredvid den gröna polon dagligen, kanske därför han tvättar den ofta?

FixarFarsan sa...

Jag skulle inte heller parkera bredvid den gröna :)

Inte för att jag är "rosist" och tror att det smittar men skicket kanske berättar lite om hur ägaren behandlar saker?

Anonym sa...

Håller med Fixarfarsan (som vanligt :-) )! Att parkera bredvid ett lik till bil är som att be om skador såsom dörruppslag eller gnidskador!

Kalla mig fördomsfull men så tänker jag,

/M