-->

Båtbottentvätt med Högtryckstvätt ger Resultat

Alternativ rubrik: "Klippa den bruna gräsmattan under båten" för det är precis så den såg ut efter en säsong i Östersjön (eller vad man ska kalla saltvattnet vid typ Lidingö?).

Växter Alger före Båtbotten BåtBottentvätt Båttvätt Upptagning 2012

Vår lilla aluminiumskorv har aldrig varit såhär full med slemmiga alger eller vad det nu är (någon som vet exakt fyller säkert på vad denna sörja under båten heter?)

Bottentvätt Båttvätt Upptagning 2012 001

Om du klickar <här> så ser du i ett nytt fönster hur båten sett ut tidigare år när den legat i söt/bräckt vatten. Skillnaden är sjuk!

Bottentvätt Båttvätt Upptagning 2012 003

En utmaning att få ren eller?

Trädgårdsmästare före tvätten kunde börja Bottentvätt Båttvätt Upptagning 2012 006

Innan jag började tvätta så var jag tvungen att gå loss på häcken med sekatör (aj, inte my own ass alltså!) och "reclaima" cirkus 1 meter av vår uppfart så att jag kunde krypa runt båten ordentligt..

Tvätta alger båtskrov med högtryckstvätt

Var faktiskt lättare att radera "lurvet" än jag hade trott med en helt vanlig högtryckstvätt. Har en äldre lite kralligare modell av Kärcher som kanske motsvarar dagens K6610 eller K7710 (läs mer om dessa modeller i ett nytt fönster).

Botten Aluminiumskrov efter högtryckstvätt

Botten blev faktiskt rätt ok måste jag säga. Det svarta gick inte bort med vatten utan går att borsta bort när det torkat märkte jag. Nåt som dör och släpper i kontakt med syre eller vad säger ni experter?

Tvätta Silver plastbåt högtryckstvätt

Insidan av båten fick sig också ett möte med "herr stråle" eller varför inte "mister beam" som tvingade plasten att bli vit som snö igen..

"Get yourself a smile like the vita plasten inside a silver boat after kissing mister beam" - Skulle det där funka som en tandkrämsreklam?

Ok, ska sluta... vart var vi nu, jo i slutet på detta inlägg - Hejs! :)

4 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Tja,

om du inte har provat tidigare kan kan rekommendera dig att testa med en hetvattentvätt.

Har själv en dieseldriven Kärcher som ger 80 grader och har ännu inte hittat något som inte blir som nytt efter en tvätt. Helt suverän!

Om du är snäll kanske du kan få låna min? :-)

//M

FixarFarsan sa...

Tja!

Dieseldriven?! 80 grader!? Vilket jvla monster! :)

Snäll? jag är aldrig snäll om du frågar mina barn!

Danni sa...

Eldkastare funkar ;)

FixarFarsan sa...

Blir det inte en gräsbrand då? :P