-->

Fusk med Bilservice - Har det hänt dig?

Min svärfar kollade igår oljan på deras nya V70 (mer om den här) och reagerade att den var så svart. Enligt bilens servicebok var den servad förra veckan innan den levererades..

Fusk-Bilservice-Stämpel-men-inget-oljebyte

Likaså tändes lampan för spolarvätskan på första turen så någon service verkar inte har gjorts alls trots stämpeln i boken.

Jag har inte råkat ut för så mycket liknande servicefusk, en gång åt andra hållet. Bilen blev servad men att det krävdes ett återbesök för att få boken stämplad, eller vänta just detta har hänt mig två gånger.

Har du råkat ut för nåt liknande?

5 Besökare har kommenterat :
tobbe sa...

Volvo brukar endast bjuda på 1L spolarvätska. På en diesel blir oljan kolsvart direkt. Men visst finns det fuskare :(

Danni sa...

Säg åt dem att kontakta verkstaden vars stämpel det är. De kan se i sina datorer huruvida en service faktiskt gjorts eller inte.

Eller menar du att det skulle vara själva verkstaden som fuskat? Låter som ett farligt drag för dem. Om något uppstår pga dålig olja så kan de riskera att hamna rejält i skiten.

FixarFarsan sa...

Danni, de köpte bilen hos en Volvohandlare där även servicen ska ha utförts förra veckan enl. boken. Känner jag svärfar rätt så är han redan där med bilen och styr upp det hela :)

Tobbe, hur länge kan man se att oljan är "bytt" på en diesel genom att dra upp stickan och kolla?

Jocke sa...

Mine service indikation på V70:n började indikera en gång när jag bara kört några hundra mil efter service. Kontaktade Volvoverkstaden och de sa att antingen kommer jag tillbaka till dem eller står ut med det till nästa service. Jag "stod ut" i drygt 500mil till nästa service.

Jag tror de hade gjort fel eller glömt något vid servicen avseende justering av serviceindikationen.

Senast så började också serviceindikationen indikera först straxt efter jag passerat aktuellt miltal för 6000mil service, bilen är faktiskt inlämnad för denna service just nu idag.

Tobbe sa...

Jag har varit med om kunder som tror att vi inte har bytt oljan på deras dieselbilar. Oljan blir kolsvart direkt efter första uppstart efter byte.

Det är väldigt svårt att se.