Middag på finkrog brukar antingen vara skitgod och se bra ut eller så blir den överarbetad som på tv-reklamen där paret får en glidande isbit på en talrik.
Vi åt en häftig Holländsk middag igår på hotellets restaurang och jag tänkte visa vad det bjöds på (inleddes med en sallad som inte kom med på bild, såja gråt inte!).
Vi satt i anslutning till köket och såg hur 4 x 50 maträtter tillagades.
Efter salladen fick vi en "hemlagad" ost som inte gick hem hos någon av oss vid bordet. Smaken var minst sagt brutalt-o-Svensk!
Huvudrätten: Två bitar ankbröst med kluttar av anklever, en god sås och en pytteliten potatis och två torn av rödbetor.
Efterrätt 1: Chokladtalrik med lite guld på en av bitarna :D
Efterrätt 2: Långkokt citron. Först 12 timmar i vatten och därefter 12 timmar i socker.
Chokladen till kaffet matchade utsmyckningen vid bordet eftersom de såg ut som små fågelägg.
Man kan säga att denna middag var rätt långt ifrån basfödan hemma men det är alltid intressant att testa "kulinariska läckerheter" när man är ute och reser. Ihop med välkomst-vodka-drink och ett gäng öl, vin och trevligt sällskap så blev det en lyckad kväll! :D