-->

Solcellscarport & Smarta Appar Hjälper Elbilsägaren

Ni vet i inlägget om #BMWi3 så skrev jag att jag skulle återkomma till smarta saker som hjälper den som köper en i3.

BMW-i3-Carport-Solceller-Taket

Ta t.ex. denna "i carport" med hela taket gjort av solceller som klarar av att ladda bilen fullt och dessutom producera ett överskott.

Två-sorters-laddkablar-BMW-i3-Elbil

Även 230 volts laddaren kan styras via en App där man kan ställa in när laddning är som billigast och massa andra parametrar.

Det pratades även om att bilen kan kopplas ihop med ditt smarta hem så att huset låstes och larmades automatisk när du körde iväg men det lät i mina öron som att det kunde finns många fallgropar i den IF och IF NOT THEN logiken.. :)

Navigator-Laddstationer-El

Idag har vi POI's på navigatorn som visar bensinmackar, på denna elbil visas istället laddningsstationer och de som är lediga har en liten lysande grön plupp så man inte kör till en upptagen stolpe i onödan.

Ovan navigator visar Amsterdam som kommit långt just på denna punkt eftersom de är väldigt elbilstäta. Ska bli intressant att testa i3:an i vardagen och se hur NAV-kartan ser ut hemma i Sverige.

Man kan även länka in kollektivtrafiken så att navigatorn kan ge förslag på alternativa färdmedel om det sker en olycka på din färdväg eller låta den ändra till Eko+ läget om det fanns risk för soppatorsk.

Hur coolt är inte allt detta? En bil som tänker proaktivt åt dig.. Vill du läsa mer om bilen föreslår jag att du läser mitt andra inlägg: #BMWi3

3 Besökare har kommenterat :
Daniel sa...

BMW råkade inte berätta vad den där carporten skulle kosta? ;)
Fast jag hade hellre sett att dom sålde garage till den, så man slapp se den. =P
Har fortfarande inte "vant mig" -
hur lång tid bör det ta?

FixarFarsan sa...

Ha ha, ätit taggtråd idag med? Tror inte carporten kostar många kronor.. pratades aldrig om några summor :)

Daniel sa...

Jaså? Med solcells-tekniken och en BMW-logga tänkte jag mig att den skulle kosta lika mycket till som bilen gjorde ungefär...
Carporten är desto snyggare, måste erkännas... ;)