-->

Vit Kakelfog Såg Brun Ut (Innehöll Kvartssand)

Nu är glasmosaikväggen fogad men det blev inte bra alls! Vi verkar vara förföljda av fog-djävulen! Av tre firmor som kaklat och fogat hos oss så har bara en gjort en superbt jobb och de två andra har varit rena katastrofer!

vit-fog-kvartssand-kornstorlek-0.4mmVit-Fog-Sandkorn-Brun-Pigment

Varför Väljer Man Fog Med Kvartssand?

Mosaikplattorna kräver ett målat vitt underlag och vit fix. Sedan skulle de fogas med vit fog också för att behålla sin "lyster och glasighet" som försäljaren sade i kakelbutiken.

Med facit i hand borde jag köpt både fix och fog på samma affär där vi handlade mosaiken ifrån. Nu har de fogats med en "vit" fog men som innehöll kvartssand med en kornstorlek upp till 0,4 mm.

Dessa fogar ser solkiga och smutsiga ut redan innan köket är klart och nu är känslan precis som när badrummet gjordes första gången fast denna gång ringde sambon och sa att vi inte tänker betala en spänn förrän väggen är fixad.. eller snarare omfogad!

Ful-Fog-Mosaik-Köket-GrovkornigAlfix-Cerafill-10-Vit-Brunt-Pigment-Sandkorn

Brun Vit Fog + Grovkornig

Det är inte bara det att den är brun av sanden, den är väldigt grovkornig också och precis framför spisen är fogarna riktigt usla ut.

Ovan ser ni säcken med brunfogen Alfix Cerafill 10 Colour White

solkig-ny-vit-fog-mosaik-kök

Snickare Ska Inte Sätta Plattor

Lite tråkigt att det ska bli såhär. Renovering och i synnerhet när man tar in andra ska gå fort OCH bli bättre än om man gjort det själv.

Och slutligen, en snickare ska snickra och låta plattsättare komma och sätta plattor så att de sätts med en yrkesstolthet, tror inte en riktig plattsättare hade fortsatt foga när han/hon såg att fogen var brun..

Återkommer när vi haft slutbesiktning nästa vecka någon gång, då vet vi kanske hur vi löser både denna vägg och hallgolvet som inte heller blev bra om man synar det lite närmare.

Update: Läs gärna mer om hur allt detta slutade under arkivtaggarna #Köket och #Hallen.

1 Besökare har kommenterat :
FixarFarsan sa...

Nu har det gjorts en genomgång och de erkände att fogen ser blaskig och brun ut så länge den inte är upplyst. De ville rådfråga en annan plattsättare om glas går att foga om.