-->

TurboSnigeln - Topp Notch från DreamWorks

Vi såg Turbo idag, DreamWorks "nya" animerade film om Trädgårds-Snigeln som drömmer om att blir racerförare och vars dröm blir uppfylld efter lite mystisk nära-döden-närkontakt med streetracebil.

TurboSnigel-Recension-DreamWorks

Storyn är lagom töntig och lika lagom komplicerad för ungarna men har även lite fler skikt så att den roar vuxna. Precis som en bra barn-film ska.

Grafiken är mästerlig, har sagt det förr när jag bloggat om #Filmer
men proffsanimerad film är numera stundtals som äkta vara. Just i fallet TurboSnigeln så tänkte jag hur snyggt skärpedjup dom hade fått till i många scener. 

Turbo-Snigel-Bio

En annan sak som höjer Turbo-Snigeln till Top Notch är musiken och ljudeffekterna. Grymt skön hip-hop gung, bra tryck i all musik utan att låta skränig och motorsången när Snigeln kör race mot Indy 500 bilarna är helt klockren..

Bio-Fyra-Barn

Filmen får betyget 5 av 5 av mig, alltså i klass med blixten (alltså originalet ettan) när den kom och den filmen håller fortfarande hög barn-films-klass. Den fick även tummen upp av alla fyra grabbarna vi hade med oss och hon jag bor ihop med.

4 Besökare har kommenterat :
Daniel sa...

Här blev det också bilfilm idag, fast vuxnare -
Fast and Furious 6.
Frun hyrde tre filmer igår och detta var en av dom.

FixarFarsan sa...

Trefligt! Var den sevärd, FF6:an?

Daniel sa...

Ja, faktiskt...
Hade inte för höga förhoppningar på den, då uppföljare brukar bli sämre och sämre för vart nummer som läggs till, men den var ganska underhållande och inte så förutsägbar heller. En bra blandning mellan action och humor (om det nu var menat som humor, men vi garvade).
Liiite snabba klipp emellanåt, så man visste inte riktigt vem som pucklade på vem.
Inte helt verklighetstroget alltid - som vanligt i actionrullar - lastflygplansscenen t ex. utspelar sig nog på världens längsta start/landningsbana. =)

Får nog låna ett barn av någon och gå och se Turbo på bio också. =)

FixarFarsan sa...

Om du väntar lite så kan du nog hyra Turbo och se den hemma utan bråkande barn.. ;)