-->

Tjocka Manualer Utrotningshotade

Ska inom en väldigt snar framtid byta arbetsgivare och även skifta kontor så på jobbschemat står det "RENSA SKÅP".

Datorböcker-Manualer

Säkert flera hyllmeter av tjocka datormanualer och andra böcker rakt ner i soporna känns som ett resursslöseri med oddsen att jag öppnar en av dessa böcker igen är..

Gamla-Datorsladdar

Även sladdar, 3,5" disketter och andra bra å ha saker man samlat på sig under 10 år kastades rakt av.

Enda jag sparade var en gammal brun topp-öppnad säljportfölj som jag haft sedan 1995. Fick den för att kunna konka runt på högen av installationsdisketter, detta var tider då en PC levererades utan mus och när man installerade dessa manuellt via disketter eller genom att kopiera en färdig installation via laplink kabel mellan datorernas parallellportar. Som ni hör är nostalgivärdet högt på denna väska! :)

Idag ska jag hämta ut min nya jobblaptop och nalle, har hört rykten om att det ska vara en knapptelefon :)

4 Besökare har kommenterat :
Fredrik sa...

Den första utgåvan av Office jag kom i kontakt med installerades med hjälp av disketter, 1,44Mb/st. På min 486a med 256Mb stor hårddisk. En stor metallklump som av vikten att döma var i princip solid. Det brukar jag tänka på när jag pillar med mobilens 64Gb microSD-kort som är lika stort som en fingernagel. Allt var inte bättre förr. ;)

FixarFarsan sa...

Det var nog samma som jag kutade och installerade via disketter, 24 st "tre-å-en-kvart-tums-HD" där det alltid började låta skumt på ett av de sista.. :D

Om du gör en ännu längre återblick så har du faktiskt varit med och hjälpt mig med min första hårddisk-upgrade, tror det var en enorm 170 MB disk som vi mekade in..

FixarFarsan sa...

Eller var Office 4.3 på över 30 disketter? :)

Fredrik sa...

Kring 30 disketter var det, exakt antal får vara dolt i det förgångna. :)