-->

Hur Får Man Ut En Avbruten 3,5mm Kontakt?

Här kommer ytterligare ett intressant gästinlägg av FF-Syd och i detta inlägg ska han visa hur han opererade dotterns iPhone där hörlurskontakten gått av inne i uttaget, ordet över till honom..

hörlurskontakt-gick-av-iPhone5

En Bit Av Hörlurskontakten Sitter Kvar

16-åriga dotterns lur var ovanligt tyst idag. Hörlurskontakten på hennes nästan nya ajFån 5 var avbruten och kvar satt en liten irriterande bit, som gjorde att luren varken sa bu eller bä.

I och för sig trevligt, då jag slapp höra det konstanta SMS-plingandet vid matbordet. =) Se jämförelse med min (något skitiga) 5:a som jag tvingats på genom jobbet. Kontakten är nästan ute, men inte så man får fatt med näbbtången.

Slipa-Pincett-smalare

Superlim eller Grispick?

Har tidigare hört att andra fått ut avbrutna kontakter genom att borra och använda en s.k. "grisapick" (skruvutdragare), men dom jag har är inte så små, plus att kontakten lär snurra i uttaget när man ska borra till utdragaren.

Läste om en som limmade ihop kontakten igen med superlim och lät den härda i 24 timmar för att sedan få ut kontakten. Hen hade nog ingen desperat tonårsdotter. Tog i stället en gammal pincett och slipade till så den passade i hålet runt kontakten.

Specialverktyg-iPhone5-få-ut-trasig-3,5mm-kontaktiphone-få-ut-avbruten-hörlurskontakt

Lösning: Slipad Pincett

Stack in pincetten och använde sedan tången för att få extra kraft och plopp, så var den lilla sk**en ute. FF Syd - iPhone: 1-0. =)

Slutord: Bra löst FF-Syd och hoppas dottern var dig evigt tacksam! ;)

Läs gärna fler liknande inlägg i mitt arkiv under taggen #Apple eller #Smartphone där jag bl.a. byter +/- kontakterna på en iPhone5 vilket var det sjukaste mekjobbet jag gjort.

0 Besökare har kommenterat :