Hur Lägger Man En Snabbkabel

Titeln lägga en snabbkabel har inget med skitsnack att göra utan idag står jag och beundrar hur en duktig grävmaskinist arbetar..

Gräva-Fiber

Det grävdes ner fiber i gatan utanför svärisarnas hus och den lilla grävaren (midi-grävare fick jag lära mig att storleken heter) ihop med en duktig förare passade perfekt till uppgiften.

Asfalten skars upp med en pizza-skärare modell stor och därefter bytte han skopa mot en smal sak som gjorde en perfekt ränna.

Ner med fiber och en grön plastremsa, och så på med jord igen.

Midi-Grävare

Killen tog även upp varningsmärket och satte den på en ny plats med skopan, precision! Svamlade lite om utbildning med honom senare och det tar 6-9 månader av heltidsstudier (teori varvat med praktik) innan man får sitt förarbevis.

Frågade vilken grävare som var roligast och enligt just denna snubbe var det denna typ av mindre midigrävare. Kör man de riktigt stora så får man bara jobba nere i en grusgrop och lasta dumprar sa han. :)

Lägga-Fiberkabel-För-Hand

Han (snubbe nummer 2) som lade ner själva fibern fick mycket frågor av grabbgänget. Varför har du en sån smal spade? Vår minsta sprang och hämtade en egen STÖRRE spade.. Min är mycket större än din!!

Det är inte storleken som räknas utan hur man gräver och hur ofta man får lov att öva sin grävteknik..

0 Besökare har kommenterat :

 
-->