-->

Test: Novolette 540 Handgräsklippare

Husqvarna Novolette 540. Ja, så heter den men jag förstår inte riktigt varför Husqvarna gav en handgräsklippare samma namn som en gammal 50-tals moped som de också byggde men så heter dagens testobjekt alltså.

Montering-Husqvarna-Novolette-540Låda-Handgräsklippare

Ett Lånat Testexemplar

Får jag testa din nya gräsklippare frågade jag hon med de fridlysta tulpanerna och det fick jag om jag skruvade ihop den först för den låg kvar i sin kartong än.

En bult senare var den tankad och klar för test. Den 40 cm breda cylinderkniven med fem blad var redan på plats, likaså hjulen.

Hur många har inte klippt med en sån här handjagare vars hjul bara glider och som är skittrög att knuffa på.

Test-Husqvarna-Novolette-540

Testklippning Husqvarna 540

En helt ny kvalitétsmaskin som denna Husqvarna Novolette 540 gick så klart mycket bättre och klippte väldigt tyst, det som lät mest var när grässtråna sprutade bakom. Såg att det finns en uppsamlare till denna modell som tillbehör.

Det böjda ergonomiska handtaget var ruggigt skönt och man kunde i stort sett gå bakom och knuffa utan någon större ansträngning.

Klippbredden är 40 cm och den klarar en gräshöjd på upp till 38 centimeter! Håller man den smörjd och vass så klarar en sådan här handjagare att klippa mindre radhustomter.

Enda nackdelen är väl att kvalité kostar en del, denna kostar runt 1400:- och det är i klass med enklare bensinklippare men som sagt, håller man denna vass och lättrullande så är det mindre mek med denna, inte heller någon miljöpåverkan samtidigt som man håller fläsket och bilringarna i schakt! :)

Läs gärna mina andra inlägg om bensinklippare, elklippare och såna moderna robotgräsklippare under taggen #Gräsklippare.

0 Besökare har kommenterat :