-->

Bra Badstränder På Menorca

Runt #Menorca ska det finnas 120 badstränder. Vi hann besöka den mest kända och en lite mindre. När man körde utmed kusten såg man överallt små samlingar av bilar och en liten stig ner till vattnet, där badade Menorkianerna.

En del stränder hörde jag var endast tillgängliga med mountainbike?(ja, det gick en grym led precis utmed kusten runt hela ön).

Son-Bou

Son Bou

Den första beachen vi hängde vid en heldag hette Son Bou och är den största och mest kända på hela ön. Man kommer dit genom att passera denna häftiga tunnel.

Menorca-2014 068

Ligger ungefär mitt på ön, ungefär vid magen om man ser ön som en attackerande haj..

3500m-Beach-Son-Bou

3500 meter strandlinje, badvakter och så solstolar att hyra. Längst bort badar de som vill visa upp sitt paket lite extra, läs nudister.

Nudistregeln gäller typ alla badstränder på ön.

Aqua-Sport-Camp-Son-Bou

Mellangrabben ville simma ut till något som såg ut som en hoppborg i vattnet och det åkte jag på. Man betalade 10€, fick på sig en liten flytväst och därefter hade man en timme på sig att simma ut, köra hinderbanan bland maneter och sedan simma tillbaka.

Rätt bra gjort av en sexåring att simma i 1-1,5 meter höga vågor som sköljde över honom. Så fort en våg hade passerat skrek jag simma simma simma och han simmade som en maskin..

Hinderbanan var lite för tuff för honom så jag körde den två varv och han hejade på och gjorde de moment han nådde och orkade innan vi simmade tillbaka. Hela hinderbanan följde vågorna så det var lite spännande på en studsmatta som helt plötsligt lutade, gissa var jag hamnade då.. :)

Parkering-Son-Bou

När vi skulle hem till hotellet på kvällen hände en lite komisk sak. Det rullar in en spansk familj på parkeringen och börjar backa in och ställa sin bil bredvid vår på bilden. De klev ur och lämnar bilen, problemet var att vår hyrbil blev helt inparkerad. Löste sig dock eftersom jag kunde peka och fråga hur dom hade tänkte sig. Spanjorer pratar inte mycket engelska men de fattade vad de gjort..

Tips-Son-Bou-Menorca

Detta var lite om den stora beachen. Stor parkering, bra gångar och flera små restauranger med toaletter precis vid vattnet. Havet var långgrunt. Helt klart värt ett besök.

Bad-Cala-De-Binibequer-Vell

Cala De Binibequer Vell

Cala De Binibequer Vell var en väldigt liten strand vid syd-östra delen av ön och själva området verkade vara ett lite finare villakvarter men massor av nybyggda små villor.

Sand-Menorca-Syd

Stranden var sådär tyckte jag, det spolades in massa skräp in i viken och sanden var lite grövre och halk-å-skrap-risken på stigen från parkeringen var mycket högre. Men för ett snabbdopp i havet funkar dessa stränder hur bra som helst.

0 Besökare har kommenterat :