-->

Justera Skivbroms På Cykel

Ny cykel och krånglande frambroms det verkar höra ihop. Förra gången jag köpte ny cykel, ni vet när det var vänstertrafik.. Njae inte riktigt men för 16 år sedan så köpte jag min hoj vid Globen och cyklade den hem till Haninge där jag bodde då.

Det gick lite trögt tyckte jag och blev bara värre och värre. Felet var då att butiken inte hade dragit åt bromsvajern fram så beläggen låg mer och mer emot fälgen fram.

Justering-Skivbromsar-Cykel

Bromsskivan Tar I Beläggen - Det Tickar

När jag köpte min nya cykel för några veckor sedan så gjorde jag en skitdum grej, jag provcyklade inget före jag lyfte in den i bilen.

Hade jag provcyklat utanför butiken hade jag hört att bromsskivan fram liksom tickade/tog i lite.

Montering-Scott-Aspect-910

Justering Av Skivbroms På MTB

Killen som monterade ihop min Scott visade hur man skulle justera en skivbroms på en cykel. Det är busenkelt, man lossar på insex-skruvarna, bromsar fullt med handtaget och medan man håller in bromshandtaget drar man åt beläggen, varje belägg lite i taget.

I mitt fall fick jag ta loss och justera även framhjulet för att få skivan helt i linje. Lossa hjulet och lägg på lite vikt på gaffeln och dra åt.

Nu är bromsen helt tyst, så lärdomen är att det är bra att stå bredvid när din nya cykel monteras för att snappa lite bra saker och TESTA den innan du tar hem den! Det är bra med blå ögon men man ska inte var för blåögd! :)

Nu är tyvärr denna cykel såld efter många sköna pendlarmil men läs gärna mer om vilka hojar jag haft efter under arkivtaggen #Cykel.

0 Besökare har kommenterat :