-->

Test: Peugeot 208 Active (1,0 68hk)

En femdörrars Peugeot 208 med trecylindrig liten puffra under huven ska detta inlägg handla om.

Peugeot-208-1,0-VTi-68hk

Denna bil hyrde vi i Spanien och kurvade runt med badpackning, vagn och tre barn i baksätet så det blev en rätt bra test.

Test-Peugeot-208-Active

Utsidan på Peugeot 208 var helt ok, så här snett bakifrån var den nästan fyra meter korta bilen lite snygg.

Tre-Barn-Baksäte-Peugeot-208

Säten och Innerutrymmen

Inne i bilen satt tre barn, varav en på kudde riktigt bra i både bredd och benutrymme. Framsätena var mjuka, på gränsen till för mjuka tyckte jag och det var liksom som att sitta på en sån där gel-sadel på hojen.

Barnvagn-Peugeot-208-2014

Bagage

Sulkyn gick in på bredden, ryggsäck och tre kassar med hinkar, puffar, extra kallingar och allt annat ett badbesök med kids kräver.

Körglädje-Peugeot-208-68hk

Körglädje

Den lilla tusenkubikaren gjorde ett bra jobb tycker jag, har sagt det förr men trecylindrar låter kul och den kräver varv men duger gott till en sån här lite billig bil.

Kör man 70 i jämn fart låter motorn inget alls och bilen är i övrigt en väldigt välisolerad och tyst modell. Snål är den också, i 70 drar nog inte den lilla motorn mer än 0,4 liter per mil.

Så i kapitlet körglädje är motorn det starkaste kortet, växellådan och dessa länkage kunde varit lite mer precist men det som ändå suddar bort det mesta av körglädjen är styrningen. Den är riktigt oprecis och styr man in i kurvor är det som att köra en jänkare med snäcka.

Farthållare-Peugeot-208

Ford har också en sån här extraspak, jag gillar den INTE alls och kommer åt den hela tiden.

Ekonomi  & Summering

129.900:- kostar en femdörrars Active (med t.ex. AC) i Sverige och det måste väl anses rätt billigt för en femdörrars bil med AC?

Ok, man gungar runt i förarstolen och kvalitén kanske inte är den bästa (sömmar hade redan spruckit i förarstolen t.ex. efter ett par tusen hyrmil) men den har tre års nybilsgaranti så det är bara att stå på sig.

En Peugeot 208 ska man ha som billig andra/pendlarbil, att ÅKA billigt och tyst i utan stora krav på kurvtagningsnöjen, då kommer den till sin rätt.

Länk till fler av mina biltester

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Bilden på baksätet med foppatofflor påminner om Stig H i Snowroller: - Ska inte dom där spännena sitta på utsidan!

FixarFarsan sa...

Äh, skor på fel fot.. Vi tampas med helt andra problem varje dag! ;)