-->

Byta Glödlampa i Gatubelysning

Precis vid vår uppfart, på andra sidan gatan står en lyktstolpe som inte fungerat under hela detta år. Har pratat med "driftputten" i området (tidigare jag) men det har liksom inte hänt så mycket..

Upplyst-Uppfart

Nu när höstmörkret börjar falla allt tidigare så kändes det aktuellt att fixa lampan. Tog därför själv och knatade över till en pensionerad schysst elektriker i området och kollade om jag kunde byta ut lampan på egen hand och elektrikern i honom "tände till".

125w-Gatulampa

Han knatar ner med mig och visar var proppskåpet står och vilka av propparna jag ska skruva ut och hur jag sedan testar den nya lampan innan kvällen.

Glödlampa-Gatubelysning

En ny 125W lampa i ena fickan, en liten skiftnyckel i andra och så en stege under armen. Skruvade av hatten på lampan och sedan var det som att byta en glödlampa hemma.

Manuell-Gatubelysning

I med propparna igen och ställa strömställaren i läge "Manuell" för att testa att den nya glödlampan var hel innan jag rattade på hatten igen och gick tillbaka med stegen.

Jo, torkade av lampans glas också när jag ändå stod där på stegen.

Höstmörker-Belysning

Nu lyser det trevligt igen bakom våra bilar och killarnas kompisar ser bättre när de ska cykla hem samtidigt som vi kanske slipper idioterna som går runt på nätterna och förstör bildäck med spik och skruv.

0 Besökare har kommenterat :