-->

Rengöra Ugn (Riktigt Fastbränd Skit)

Ugnen i nya köket har vi inte gjort rent ordentligt en enda gång men vi säger att vi borde det typ varje gång vi öppnar luckan så nu var det dags! Det har nämligen runnit och stänkt saker som vi inte torkat upp direkt utan låtit gro in riktigt ordentligt.. BIIIG MISTAKE!

Starka-Rengöringsmedel-Ugn

Många Sprayflaskor Blir Det

Tömde först ugnen på galler och rälsen på sidorna och skickade sen in en liten arme med rengöringsmedel.. Eller jag började med flaskan som ska vara för ugnsrengöring.

Tvätta-Grillgaller-Diskhon

Ugnsgaller Fick Bada

Gallren förresten, de fick bada (utan gummianka dock) i varmvatten och massa Yes, tur att vi har en stor diskho.

Ugn-Inbränd-Smuts

Finns Det Mirakelmedel?

Lät ugnsmedlet verka en stund, geggade sedan runt med en diskborste, sprayade på lite mer och lät verka en timme totalt.

Ok, pappret jag torkade av med blev ju smutsigt men de inbrända fläckarna syntes nästan ännu mer nu. Testade de andra medlen på dessa inbräda fläckar men inget av dundermegaflaskorna hjälpte.

Blomspruta-Grönsåpa-Ugnrengöring

Spraya Grönsåpa Med Blomspruta

Googlade och hittade sidan med TV4:as städtanter som tyckte man skulle spruta på såpa med blomflaska och dundra på ugnen.

100grader-En-Timme

Bränna Loss Skiten?

Hm, 20 minuter stod det skulle räcka. Efter 30 stängde jag av ugnen och då var det snustorrt där inne. Tror ni fläckarna gick att torka av bara sådär, nä... börjar misstänka att farbror barbro har rätt, finns inga genvägar till en ren ugn!

Skitig-Ugn-Grönsåpa-Skotte

Gnugga Is The Shit!

Glaset fick jag rent relativt simpelt men insidan.. Jag gnuggade, sprayade, gnuggade med en skotte, baddade fläckarna..

Gnugga-Grönsåpa-Skottesvamp

Gnugga Even More

..och gnuggade lite mer.. Sakta med säkert minskade antalet fläckar och väggar och tak började kännas mindre klibbiga.

Va?! Ger du redan upp din "ugnjävel", vi som hade sååå roligt ihop!

Rengjord-Ugn

Efterbild - Rengjord Ugn

Typ 4h tog hela operationen, inte effektiv jobbtid utan inräknat alla mirakeltesterna. Men jag gnuggade säkert en timme oavbrutet på slutet och händerna krampade till slut men nu är aset rent och den som använder ugnen utan att torka upp efter sig får spöstraff av farbror Barbro! ;)

Detta var ett så kallat köksinlägg, fler inlägg kring samma rum hittar du i arkivet under arkivtaggen #Kök. Nu ska jag lUGNa ner mig lite..

4 Besökare har kommenterat :
Andre sa...

Kör på K2 ugnsrengöring, spraya på och låt det verka (ganska länge) men funkar skitbra.

FixarFarsan sa...

Tack för tipset, ska hälsa sambon det när det är hennes tur att göra mansgörat! :P

Unknown sa...

Visste väl att farbror Barbro kunde tipsa till det 👍! Kan du ge mej ett hett tips om hur jag kan täta en handfats-kran som läcker mellan handtaget (det man reglerar med) och själva röret som sitter i handfatet. Vet att det går att köpa nytt...=väldigt dyrt! Mvh 🐧 Lena

FixarFarsan sa...

Är inte helt med på vad hur du menar men det går säkert att byta ut någon packning på den, så länge det är en känd tillverkare.