-->

Test: WiFog

Nu har jag testat Wifog. Wifog är ett gratis mobilabonnemang som ger dig ett telefonnummer, ett gratis simkort, 120 samtalsminuter och ytterligare 200 gratis SMS varje månad och dessutom kan du surfa obegränsat, helt gratis!

Hur-Snabbt-Wifog

Skapligt snabbt går det också! Upp till 32 Mbit/s står det och nätet som nyttjas är magiska TRE (3).

Innan ni säger nåt om att det är omöjligt! Ja, det finns lite krav på motprestationer också. Läs vidare..

Simkort-WiFog

Installation av Simkort

Men det första du gör när du fått startpaketet är att bryta loss rätt size på simkortet och peta in det i din olåsta WiFog-telefon. Pin och Puk koder skrapas fram på plastkortet där du bröt loss simmen från.

WiFog-Appen

Ladda Ner WiFog Appen

När mobilen är igång och simkortet har reggat sig laddar du ner Wifog appen.

WiFog-Datamängd

Stäng av WiFi

WiFog appen fungerar bäst om du har telefonens WiFi avstängt och visar hur mycket gratisdata och samtalstid du har kvar.

WiFog-Annonser

Titta På Annonser

När du förbrukat dina 100 MB data blir du uppmanad att titta på tre reklamfilmer i rad. Filmernas längd varierar men 1-2 minuter per film i snitt och när du sett alla tre har du åter 100 MB data att surfa upp.

Test-Wifog

Fungerade WiFog?

Samtal och SMS fungerade inte helt otippat precis som vanligt. När antalet minuter och sms var slut kunde man fortfarande ta emot samtal och ringa 112 (inte för att jag testade).

Den första varje månad fylldes kortet på. Om samtalstiden tog slut innan samtalsämnena gjorde det så kan man ju alltid prata mer via alla de gratisappar som finns idag. Om du INTE ringde, skickade SMS eller fick några samtal på 30 dagar gjordes abonnemanget om till ett rent dataabonnemang.

Annonserna var stundtals lite buggiga och det hände att två visades ok men trean stod och tuggade. När man startade om Appen fick man se alla tre annonser på nytt.

Datahastigheten var det inget fel på. Täckningen var något sämre än på jobbtelefonen och WiFi skulle ju vara avstängt så något sämre täckning kanske man kan lägga på minussidan.

Läser man avtalet noga ser man att WiFog har rätt att lyssna av trafiken och att de i princip kan stänga ner hela WiFog systemet ifall de behöver uppdatera något och du har såklart ingen rätt att klaga för det är ingen tjänst du köpt utan du har FÅTT ett abonnemang helt gratis.

I långa loppet så tror jag inte att du kommer märka massa avbrott men just det kanske är WiFog's svagaste och starkaste sida, att det är gratis och inte en garanterad tjänst som du kan lita blint på.

Det blir ändå en tumme upp, kör det på extraprylar som du inte är beroende av och är du inte nöjd skaffar du ett annat, som kostar..

0 Besökare har kommenterat :