-->

Ny Mjukvara Till Netgear CG3100

Com Hem känner sig nu redo att rulla ut den uppdaterade mjukvaran till deras gamla Netgear CG3100 kabelmodem och det enda du som kund behöver göra är att göra modemet/routern strömlöst en stund och sedan koppla på störmmingen igen.

Ny-Netgear-Mjukvara-CG3100

Verifiera Senaste Mjukvaran

Efter omstart kan du verifiera under "Modem Status" att du verkligen fått på senaste Software Version = 3.9.21.13.mp5.V1.39.03.

Den nya mjukvaran lägger inte till några nya funktioner vad jag kan se utan det är mer bugg och säkerhetsfixar, det har ju varit en del snack om både detta modem och BBB's Zyxel den senaste tiden.

Säkerhetshålet i CG3100

Tycker personligen att skriverierna varit lite överdrivna, har man WPS aktiverat kan hackare sniffa lösenordet eftersom det skickas i klar-text (okrypterat) men vem slår på en funktion som WPS idag?

Enligt Com hem var det bara ett fåtal av de totalt 140.000 CG3100 kunder som fått modem med denna funktion påslagen vid leverans.

Så när du ändå är inne i modemet och kollar uppdateringen, se till att WPS inte är påslaget hos dig, se nedan:

Netgear-CG3100-Disable-WPS

Det var allt jag ville säga om gamlingen CG3100 just nu, surfa lugnt och vill du läsa fler liknande inlägg så kikar du i mitt arkiv: #IT

0 Besökare har kommenterat :