-->

Är Julbordet För Kort? Bygg Extra Iläggsskiva

Har ni också ett köksbord eller ett matsalsbord som kan växa på längden genom att man drar ut det och fyller hålet med en eller flera iläggsskivor?

Köksbord-Iläggsskivor

Vårt gamla köksbord ändrar form ofta och nu till helgen slog den alla rekord när vi skulle sitta tre barnfamiljer runt det och äta lite julbord.

Bordet kan lätt dras ut mer än vi har iläggsskivor att lägga i så jag letade i garaget efter något som kunde fylla hålet.

Göra-Iläggsskiva

Hittade ett par gamla hyllplan som hade rätt bredd om man lade två av dem bredvid varandra. Hade som vanligt inte tid att göra något finbygge av detta utan det var funktion före form. Jackade ur för de spår som originaliläggsskivorna hade.

Distans-Iläggsskiva

Kapade en överbliven aluminiumlist i småbitar för att få denna nya skiva i samma höjd som de andra. Fastsättning på snabbaste och enklaste sättet, gaffatejp och häftpistol precis där skivan låg emot bordsramen.

Sista stumpen hyllplan som blev över lade jag under mellan brädorna och drog i lite skruv så att brädorna satt ihop..

Glögg

När bordet var maxat kunde köksaktiviteterna börja och jag fick lite uppdrag även där..

Rödkål-Apelsin

Skära rödkål, denna grymt vackra.. grönsak eller vad är eg. rödkål? Hursomhelst så ser det ut som en magnetröntgenbild av min hjärna eller kanske mina tarmar..

Julbord-Julfest-Hemma

Griljera skinkan var också nåt jag klarade av men det jag är bäst på..

Julbord-Långt-Julfest

..är ändå att äta och dricka av allt det goda. Gick ovanligt lugnt till runt bordet trots att det satt SJU småkillar i ena änden. Gick väldigt lugnt till i andra änden också. Kvällens bästa bira kom vi fram till var en 6% Julöl, som jag just nu inte kan minnas namnet på!

En god och glad tredje advent 2014 på er, fast lite i efterskott!

0 Besökare har kommenterat :