-->

Dörrfoder + Lister Gör Underverk

Det är listerna som gör det, de är pricken över i skulle man kunna säj så vi kör ett inlägg om dessa täckande underverk..

Dörrfoder-Innerdörr

Dörrfoder

Jag börjar med sidorna och fördorrar alla hålen rätt nära dörrkanten så att de bara spikas i karmen och inte i väggen. Varför? Jo annars kan du inte justera karmen senare OM du skulle vilja det.

Sätter fodren lika högt på båda sidor och lika långt i sidled.

Förborra-Lister

Förborra Lister

Hålet behöver inte vara stort, borrar faktiskt med den minsta borren jag har så att spikarna precis passar, lite friktion är bara bra..

Spika-Foder-Vita-Spikar

Vita spikar

Vita spikar är bara helt vita så länge de ligger i påsen, även om du slår med lätt hand så tappar de färgen.

Sänka-Spikar-Körnare

Sänka spikskallarna

Sänkte första spiken med "körnare" men hittade därefter ett bättre sätt. Ta en 4" spik, vänd på den och slå på spetsen, då skonas färgen och du gör heller inga fula märken med hammaren i listen.

Skruva-Golvlister

Skruva eller Spika Golvlister

Jag skruvar helst fast alla golvlister för att kunna ta bort dem lätt om det ska monteras nåt helt emot väggen i framtiden..

Dessutom håller vita skruvar håller färgen mycket mycket bättre!

Kap-Gersåg

Bra Kap & Gersåg

För att bli listetta så krävs det en hel del list.. Zzz :) Det krävs i alla fall en bra kap och gersåg (som sågar 90 och 45 gradersvinklar) samt lite klurande och mätande.

Det bästa är att ha sågen precis där man jobbar så att man hellre kan kapa lite långt och sedan korta ner än tvärtom. Jag som sågar i garaget får bra trappträning.

Letar du förresten efter en bra kap/gersåg, kolla mina #länktips

Profil-Skugglist-Tak

Finliret kvarstår

Bara finliret kvar nu, lite taklister måste köpas in först och sedan stänger vi vardags-kvälls-projektet #ByggaInnervägg.

0 Besökare har kommenterat :