-->

LH Spackel + Slipa + Grunda = Klart För S0502Y

Det här momentet, spackling och slipning måste få ta lite tid när man är glad amatör. Det är nu du kan trolla bort små missar och verkligen se till så att glipor och gipsskruvarnas skallar täcks ordentligt.

Bredspackla-Skarv-3gånger-Slipa

Trolla bort Skarvar

Skarven mellan ny rak väg och gammal sned vägg ska jag försöka göra helt osynlig med 2-3 lager lätt handspackel med slipning i mellan.

Spackla-Nät-Skarv-Glipa

Glipan upptill var 5 mm så innan jag började klistrade jag fast ett nät som hjälper spacklet att hålla ihop när väggarna kanske rör sig efter årstider eller när dörrar smälls igen.

Igenspacklade-Hål

Spackla igen stora hål

Inne i nya "rummet" fanns en gammal TV-upphängning med stort hål bakom. Detta hål täckte jag med en passande bit gips som satt i dos-borren. Den runda biten gips limmades fast liite längre in så att det fick plats ett tunt lager spackel över.

Barn-Rollar-Vägg

Grundmålning med slaskfärg

Köpte en 10L dunk väggfärg för några år sedan som verkligen var ful-VITT. Denna färg blir inte så fin som slutfärg på väggen men till att grundmåla med duger den gott.

Grundmålad-Vägg

Klart för Stockholmsvitt

S0502Y, så kallar målarna Stockholmsvit som numera inte heter så utan går du till färghandeln och anger denna kod kommer du hem med en färdigblandad burk från hyllan med texten "Antikvit" på.

Ska inte tråka ut er med inlägg som "målning med Stockholmsvitt mellan innebandyträningar och andra måsten" utan vi spolar fram till ja, vad är nästa steg?

Håll gärna lite koll under arkivtaggen #ByggaInnervägg.

0 Besökare har kommenterat :