-->

Släpa Hem + Skruva Upp Gipsskivor

Det vräker ner blötsnö när jag å stora boysen ska "tjacka" gipsskivor till den nya innerväggen.

Köpa-Gipsskivor-Vintern

Släp + Drive-In

Så lånesläp med kåpa och drive-in hall är grymt bra när man bygger på vintern. Fast en grej jag reflekterade på var hur i hlvte tung kåpan var på släpet, en sån blykåpa måste sänka lastvikten på ett litet släp med typ hälften?

Köra-Hem-Gipsskivor-Snöoväder

Släp + Snövallar

Hemma på gatan med snövallar blev det lite tajt med stort lånesläp om grannar skulle komma förbi så det blev snabb avlastning ihop med hon starke adolf hemma vars muskler även hjälpte till när de stora 1200x2400mm skivorna skulle vinklas uppför trånga trappan.

Gipsskiva-Snett-Tak

Taket Hänger i Mitten

Innertaket på övervåningen är 239 cm och 238 i mitten av rummet så alla skivor fick kapas lite och bryta 1cm går inte riktigt så en gammal såg fick offras! :)

Såga-Gipsskiva

Knäcka Gipsskivor

Runt dörrposten funkar det däremot bra att knäcka, såga upptill, dra med vass kniv på det lodräta strecket och knäck inåt. Kan dock vara bra å skruva fast skivan lite innan man håller på och knäcker extra..

Sätta-Upp-Gipsskivor-Ny-Innervägg

50% Gipsat

Den yttre sidan är nu gipsad och man kan börja ana hur det kommer att bli. Två skivor räckte och av spillet kunde man fixa mittbiten över dörrhålet.

Notera att skivorna ligger lite upp från golvet, ville att de skulle vila på stålregeln och inte mot golvet så att regeln skulle få absolut mesta möjliga vikt på sig.

Mätte och märkte även upp med streck var mitten på reglarna låg bakom så att det bara var att dra i skruv på linjen och helt vanliga gipsskruvar gick fint att dra även i stålreglar.

Följ gärna nya-vägg-projektet under taggen #ByggaInnervägg.

0 Besökare har kommenterat :