-->

Montera Ny Dörrkarm + Innerdörr

Slät innerdörr för 250:- är billigt. Sedan lägger man i ett karmpaket för 500:- i vagnen, karmskruvar för 200:- och kanske handtag och foder för några hundra till..

Specialborr-Ny-Dörrkarm

Speciell Karmborr

Hittade inte min 14mm borr så det blev en till tur till bhus för att köpa ovan 250:- kronor dyra specialborr för att borra ur karmen.

Dörrkarm-Loda-In

Loda in Karmen

Karmen passade hålet så det var egentligen bara ställa lite distanser under karmarna och loda in den, helst ska ju väggen redan vara rak..

Guide-Montera-Karmskruv

Skruva i Karmskruvar

När du borrat ur karmen med specialborren så har den gjort hål även i regeln så det är bara å skruva in karmskruven. Brukar dra in den rätt långt så att karmen ska gå att justera både ut å in sedan.

Den lilla korta biten karm på ovansidan ligger där löst i spår så att man senare kan justera karmen om dörren inte går att stänga..

Hur-Gör-Man-Med-En-Karmnyckel

Justera Dörrkarm

När du satt dit alla åtta karmskruvar kan du finjustera dem genom att vända på nyckeln och bara ratta på hylsan som i sin tur pressar karmen ut eller in. Finlir när det är som bäst! :)

Passa-In-Dörrkarm

Hänga på dörr och testa stängning!

Ny-InnerDörr-Monterad-Justerad-

Provstängning Ovan Mark!

Fast det heter ju provsprängning inte stängning! Dörren går att stänga och rummet är klart.. eller nästan.. Eller rummet går att stänga, nu är det bara resten kvar!

Den som är lite vaken ser att dörren inte är den nya. Tog faktiskt en gammal 80-dörr så att alla fem dörrar som mynnar ut mot den nya mindre hallen ska vara likadana.

Följ gärna detta väggprojekt genom taggen #ByggaInnervägg.

0 Besökare har kommenterat :