-->

#BoatWinter - Var Står Din Båt Nu?

Fick mail nyss från vår före detta båtklubb om att de nu avregistrerat oss samt vår båtplats för säsong 2015 och framåt.

Mailet direkt efter kom från en som gav skambud på en gammal cachad annons som fortfarande låg ute kvar på nätet. Det senare måste vara ovanligt desperat eller hur? Att maila skambud på gamla båtannonser från förra hösten. :)

Ovan är i alla fall den absolut sista bilden på vår plåtjolle från i höstas då den precis bytt ägare. Ska inte bli nostalgisk, bara konstaterar att OM man skulle bo annorlunda (läs större uppfart/tomt) så skulle en lite större trailbar 5-6 meters båt med 4-taktare och utrymmen för förvaring inte vara helt fel men det kräver förutom tid och större intresse hemma även en AWD dragbil samt..

Enklare Båtförvaring

Känner flera som har sin båt i ett båt-tält på tomten. Ett året-runt tält där båten står på trailer och väntar på en helg då inget annat ska göras, inga ungar ska träna eller spela match och så ska ju vädret verka relativt lovande..

Ok, så i praktiken kanske den står där i tältet nästan hela säsongen men samtidigt kostar den ju inte heller något mer än försäkring och värdeminskning. Man behöver inte heller passa båtklubbens städ-dagar eller upptagningsdatum. Ett sådant eget båttält med plats för trailer kostar från 6-7000:- och har då ett rostfritt skelett och är täckt av tålig PVC som pallar både frost och sol.

Båttält-Båtar-Vinter

Båtförvaring

Samma typ av tält fast mycket mycket större används av marinor och andra företag som vinterförvarar båtar åt kaptener som bara vill köra båt och inte fixa med allt det jobbiga runtomkring.

I dessa jättetält (båda bilderna ovan har jag lånat från pmh.se) kan man i bästa fall stapla in flera hundra små motorbåtar och det verkar vara rätt bra business i storstäder, här kommer lite exempel på Stockholmspriser på vinterförvaring:

Utomhus på egen trailer utan täckning 4900:-, utomhus på egen trailer med lånad täckning från 10600:-. Inomhushall från 20700:- för vintersäsongen 2015-2016. Priserna gäller endast uppställning och alla andra tjänster som rengöring, upptagning och service läggs till på fakturan.

Så var står din båt just nu?

Om du har båt, hur har du den förvarad? I tält? Marina? Båtklubb? Under en specialställning som vi hade på uppfarten? Berätta gärna eller visa en bild på socialt medium med taggen #BoatWinter.

Det var lite löst båt-svammel från en landkrabba det, kanske det enda inlägget i år med taggen #Båtliv på?

0 Besökare har kommenterat :