-->

Stort AIK Märke På Väggen

Färdigställandet av (snart) 9-åringens pojkrum har börjat, ni vet rummet som skapades av projekt #ByggaInnervägg.

Nu behöver ni inte bli oroliga att jag ska halka in på väggbygget igen utan nu blir det mer väggens YTA som ska behandlas i detta inlägg.

AIK-Väggmärke-Fondvägg

Stort AIK Väggmärke

Ovan ser ni slutresultatet, AIK fondväggen över nya sängen.

Han ville ha ett stort AIK märke på väggen och för att göra det lite roligare så målades väggen bakom i (nästan exakt) samma gula nyans.

Förpackning-Väggklistermärke

Ska vi kolla hur slutresultatet blev till? Märket är ett klistermärke i fyrfärg som beställdes på nätet. Skickades som postförskott och var bara inrullat i papper och bubbelplast så den var lite klämd.

Blanda-Färg-AIK-Gul

Tog med märket till färghandlaren som lovar kunna blanda vilken ton man vill och satte deras..

Spektrofotometrar

..spektrofotometer på prov men den kunde inte läsa av den gula färgen utan det blev ta fram en färgkarta och jämföra under lysrörets kalla ljus.

Blå-Målartejp

Hade först tänkt måla en vertikal rektangel bakom märket men när jag testtejpade upp märket temporärt på väggen kändes en horisontell rektangel mer naturlig, som en flagga liksom så en sån fick det bli.

Den "AIK gula" Rutan bakom mätte 20-25 cm högre än märket och sedan hela väggens bredd, en liten liter räckte till tre strykningar.

Finspackel

När sonen skulle kvalitetssäkra så hittade han massa pyttesmå gropar i väggen och först blev jag lite "sne" - Tänkte, nu är du otacksam men sen slog det mig att han kanske börjar bli noggrann å det ska man ju försöka vara när man fixar så jag spacklade gladeligen i lite snickerispackel med en kartongbit och duttade senare på lite gul färg.

Montera-Stort-Väggklistermärke

Montering av Väggklistermärke/Väggdekal

Till monteringen är det bra att ha en tapetborste och sedan den i plastbit som följer med samt ett par extra händer.

Mät ut var märket ska vara, loda in och så tejpar du fast ena halvan så att den inte flyttar på sig.

Ena håller i den tejpade delen, den andra lyfter lösa sidan och drar bort bäraren, delen mellan vägg och dekal och klipper bort typ 40% så att man med tapetborsten kan borsta fast den delen.

Gnida-Fast-Väggmärke

Sedan trycker du fast märken med plastspaden.

Dra-bort-Skyddsplast

Sedan tar du bort alla tejpbitar och lyfter på andra delen, tar bort resten av bäraren och jobbar fast märket från den delen som redan sitter klistrad och avslutar med plastbiten så att allt sitter innan du drar bort "skyddsplasten". Var faktiskt inte så svårt när det fanns två till föräldrahänder till hands :)

Stort-AIK-Emblem-Vägg

Den gula nyansen är inte riktigt 100, i visst ljus ser man skillnad men den är 99 och det räcker bra! Dessutom är sonen grymt glad och nöjd över väggen så 1% spelar boll! Å VIII EE AAAAAA IIII KÅÅÅÅÅÅÅÅ!

Vi tar och sparar detta inlägg under arkivtaggen: #Pojkrum

3 Besökare har kommenterat :
Mona sa...

Hej!
Vart beställde ni AIKmärket?
Mvh
Mona

FixarFarsan sa...

Hej, jag specialbeställde den genom att ladda upp en bild på en site men har letat bland mailen men kan inte hitta var den är beställd från! Googla på "eget väggklistermärke" så hittar du flera företag och sen ser du till att ha en bildfil med bra upplösning..

Anonym sa...

Coolt