-->

Rätt Hjul På Rätt Bil

Jag vet, ännu ett inlägg om det här med fälgar.. Men fälgar är lite som skor å handväskor för kvinnor, man kan inte få nog av dem! ;)

Cross-Touran-Low-Polo

En Låg och En Hög

Under midsommarhelgen åkte vi till Hälsingland med båda bilarna och jag måste erkänna att jag hellre kör den nya stora bilen till stugan.

Den som har lite fjädring kvar och mer tjälskottsförlåtande profil på däcken (samt däck som dessutom klarar spik å skruv bättre :))

Polo-H&R-Sänkt-17

Men sen kan jag inte låta bli att tycka att det är så sjukt snyggt med bilar som ligger på "rätt" höjd. Polon klarar "max ett finger" testet och det brukar vara rätt lagom för en bil som ändå ska kunna brukas. :D

Rätt profil och typ av däck har den också som ger riktigt bra grepp i kurvorna, när man känner för att gasa lite.. Vissa köper så dyra fälgar att de sedan inte kan kränga på gummin som är anpassade för vad bilen är kapabel till..

Gummihuset-Fälgprovare-Touran-GH-20-tummare

Men tillbaka till varför jag skriver detta inlägg, såg en kampanj på 20" Audi RS replica fälgar med 5/112 bultdelning som skulle passa vår nya minibuss och var tvungen att testa dem i "simulator". Grannen har denna modell på hans Caddy och det ser riktigt original ut.

(Ovan skärmdump är från Gummihuset.se)

Skulle krävas en duktig sänkning av vår #CrossTouran för att det skulle se klokt ut och en till ofjädrad bil kan vi ju inte ha så vi låter det vara, för det är ju bra som det är.. trots allt bara fälgar.. ;)

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Årets citat "fälgar för men är lite handväskor för kvinnor"!!

Håller med fullständigt!!

//M

Nils sa...

Överdimensionerade, kromade fälgar med två varv eltejp runt på en Hummer är bland det fulaste som finns tycker jag så jag är beredd att hålla med dig om att rätt hjul ska sitta på rätt bil. Trevlig Helg!