-->

Eget VISA-Bankkort Till 7 + 9-Åring

Nu har de fått egna VISA-kort! Viss skillnad mot när man själv fick ett bankkonto i samma ålder med bankbok. Vissa av er minns nog inte dem men sån fick jag, tror det var PK banken i Orminge Centrum -85.

Fullmakt-Fixa-Bankkort

Bevittnad Fullmakt

För att kunna ta ungarna till banken och fixa sånt här själv så krävs en bevittnad fullmakt av den andra föräldern. Bara att hitta grannar som kan bevittna kan vara ett projekt för sig på sommarn.

Eget bankkort med VISA för minderåriga är numera gratis på de flesta banker och vissa har inte heller någon lägre åldersgräns. Tidigare var det 12-13 år som oftast gällde.

De hade med sig sina sparpengar och satte in dem på kontona som vi skapade först. Eftersom de även har egna mobiler så fick de ladda ner appen för att kunna se snabbsaldo och till den appen var de tvungna att ha BANKID så det blev lite större omfattning än vi tänkt från början.

Aktiverade även Swish så att vi kan sätta in en eventuell veckopeng på deras konton som deras VISA är kopplat till.

Två Bankbesök samma dag

Blev två turer till banken samma dag eftersom mellansonen spelat upp allt batteri på sin telefon medan äldsta sonen fick sina saker fixade. Man var nämligen tvungen att få en aktiveringskod till telefonen för både bankid och swish och utan batteri blev detta svårt.

Minsta sonen på 4 år tyckte det var supertrist att vara med och levde därför rövare i väntsoffan eftersom han visste att jag inte kunde nå honom från kassadisken..

Bankkort-VISA-Ung

Varför VISA-kort så Tidigt?

Främsta anledningen var att inte ha så "mycket" kontanter liggande hemma som lätt tas fram när kompisar är på besök.

Sedan ska man ju ha kontanter som förälder också om/när det ska betalas veckopeng. Nu kan vi köra stående överföring eller Swish som verkar förbli gratis.

Nackdelarna är att det kan bli lite tekniskt svårt för barn att fatta hur kort å pengar hänger ihop, att det är riktiga pengar o.s.v men nu är korten i alla fall beställda och kommer inom en vecka.

VISA bankkort till 7-9 åringar, är du för eller emot?

3 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Helt klart emot.....

Mina ungar behöver lära sig pengars värde och att det inte finns oändligt med pengar bara för att man har ett plastkort.

När de har den insikten: kanske😄

//m

FixarFarsan sa...

Nu låter du ju äldre än mig! ;)

De ser ju saldot på kortet på sin telefon och var med och satte in pengarna över disken så just den biten har de 100% koll på..

Anonym sa...

Kom vi inte tidigare fram till att jag ÄR äldre än dig?

//m