-->

Test: Cykelpendla Till Jobbet (~5 Mil)

Testade förra veckan att cykla till jobbet på Kungsholmen och det skulle vara cirkus 2,5 mil enkel sa Googles karttjänst samt att det skulle ta 1h 20 minuter att hoja. Det blev en lite längre sträcka hem eftersom jag körde den "på känn" så drygt 5,5 mil totalt blev det.

Cykelpendla-Regn

Ombyte

Man ser cyklande "kostymnissar" på stan med portföljen fastspänd på pakethållaren men efter 25 kilometer vill jag gärna duscha å byta om.

Jag cyklade i löparkläder och vandringsskor, funkade kanon även om det duggade lite lätt och man var lerig i röva å ansiktet. Rump-gren-vadderade cykelbyxor kan jag tänka mig är skönt om man gör sånt här oftare än en gång..

Cykelpendla-Packning-Ombyte-Dator

Packning

Hade ombyte, duschprylar, dator, frukost och blocklås på ryggen och jag trodde dessa kilon skulle "kännas" men det var bara sista milen på vägen hem, i solsken som ryggen svettades av klumpen där..

Ska man cykelpendla är någon typ av skåp på jobbet nästan ett måste känner jag där man kan lämna lite duschprylar och dator vore också skönt att slippa släpa på..

Cykelgarage-Jobb

Cykelgarage

Nu sitter jag på ett kontot som verkligen satsat på cykelpendlare så även utan eget "skåp" så var logistiken väl framme helt outstanding.

Ställde cykeln i en av de många fållorna (cykelställ i två våningar), kläderna fick torka i torkskåpet över dagen och tog sedan en snabb dusch innan jag kutade upp till min plats.

Totalt från dörr-till-skrivbord tog det 2 timmar, går att korta kanske 15-20 minuter om man får in snitsen.

Långa-Cykelbanor

Cykelvägar (Utanför Stan)

Cykelvägarna utanför stan är på vissa håll helt fantastiska och skulle man kunna cykla som ovan, på långa raksträckor så skulle 2,5 mil enkel vara en trevlig bit kaka.

Det som är jobbigt utanför stan är att cykelvägarna inte hänger ihop utan helt plötsligt slutar "sverigeleden" och man hamnar i ett litet centrum eller bostadsområde och cyklar kanske ut på fel ställe så att man kommer av leden. Detta rättar säkert till sig när man cyklat ett par gånger och hittat sin favoritväg men cykelvägarna är inte helt optimerade och jag fattar varför många väljer att cykla utmed bilvägar.

På dessa cykel-motorvägar vore en lätt racer med smala däck den mest effektiva men när cykelvägen är uppgrävd lite längre bort är det skönt att ha de breda mönstrade däcken igen. En grövre hoj funkar även till att ta om "omväg" över lite grusvägar och terräng.. :)

Test-Cykelbanor-Innerstan

Cykelvägar (Inne i Stan)

Cykelvägarna inne i stan är numera helt OK och mycket välanvända men att stå vid tio rödljus på väg till jobbet funkar inte för mig.

Testade Google's väg in på morgonen som gick genom typ hela stan men tog en annan via Pampas marina hem som passade mig mycket bättre trots ett antal extra kilometer.

Cykelparkering-Jobb

Börja Cykelpendla?

Att cykelpendla över 5 mil per dag är lite i saftigaste laget men jag har ju alla förutsättningar så någon till gång lär det bli.. Ni som gör detta, dag efter dag i alla väder är riktiga tuffingar! ;)

Ska inte blogga om ämnet #Cykel på ett tag nu men kände ändå ett sug i MTB tarmen så jag drar nog ut på en blöt skogsrunda..

0 Besökare har kommenterat :