-->

Monterat BarEnds På Scott

Tog cykeln till och från jobbet idag (5-6 mil) och igår kväll passade jag därför på montera de "Bar Ends" jag haft liggandes sedan jag köpte hojen.

Guide-BarEnds-MTB

Montering Av BarEnds

Bar Ends är små vertikala pinnar i ändarna på styret som gör att man kan få mer kraft i uppförsbackarna men i mitt fall är det mest för att variera ställningen lite eftersom ett rakt MTB styre inte är optimalt för att nöta 5-6 mil landsväg med.

Vad jag vet finns det minst två modeller av Bar Ends, den modell jag har som man klämmer fast runt röret och så en annan modell som man stoppar i röret och som "expanderas" med en skruv i änden.

Kapa-Cykelhandtag-Bar-Ends

Kapa Änden Handtagen

Kolla hur breda dina bar-ends är, kläm sedan ihop cykelhandtaget (knip+lyft) och skär med vass kniv bort änden på båda handtagen.

Då slipper du skada färgen. Har du modellen man stoppar "i" röret så krävs nog inte mer än att ta bort änden på handtaget.

Bild-Scott-Med-BarEnds

Bromsa-BarEnds

Justering BarEnds

Justera vinkeln på dem innan du drar åt dem (lagom, inte tokdra) så att båda har samma vinkel/lutning.

Man kunde ha flyttat in växelspakar och bromshandtag och skippat kortning av handtag men jag ville ha det såhär, nu når man att bromsa även när man håller i stumpen.

Packning-Cykelpendling

Superkompakt packning

Lyckades med konststycket idag att få med mig allt i den lilla cykel-ryggsäcken. Laptop, headset, jobbkläder, handduk, shorts, nycklar, plånbok, duschprylar och lås fick precis plats och trots att den vägde en del så kände man den knappt på ryggen när man cyklade iväg nyvaken klockan 06.00 (!) eller på vägen hem då en rygga brukar väga mer..

Nu ska jag inte cykla mer.. IDAG! ;)

Ni som följer mig på #Twitter vet att det pågår andra "cykelprojekt" hemma just nu, återkommer till dem och taggar dem med #Cykel.

0 Besökare har kommenterat :