-->

Test: Beats Solo2 vs Andra On-Ear Hörlurar

Hörlurar är en fantastisk uppfinning. Bara säger det som inledning och jag tyckte redan som liten att det var grymt att ta på föräldrarnas gigantiska on-ear lurar (som då täckte hela mina skall-halvor) och sätta på en sprakande LP med Jerry Williams eller nåt. Sladden var gammal och glappade så man fick sitta och hålla den böjd åt ena hållet för att höra i båda lurarna..

Men nu tillbaka till 2015, till strömmad musik och ett inlägg om mina nya lurar jag fick i present när åldern fick en till siffra, Beats Solo 2.

Test-Beats-Solo2

Motorhead och Lennys Juice

I mina lurar spelas mycket hårdrock då ingen annan verkar ha förstått musikstilens kvalitéer och för att sponsra Lennys nya hälsojuicer kan man dricka rätt öl till..

Beats-Solo2-Sladd-Mic

Solo2 Passform

Beats Solo2 lurarna har mikrofon eller "mic" på den löstagbara sladden och kan användas som head-set till telefon och PS4. De sitter rätt hårt i början och är inte direkt lätta men de sitter ändå "mjukt" om ni fattar hur det är möjligt.

Hårdrock-Test-Bas-Beats-Solo2

Beats Solo2 Bas

Läste på nätet att flera andra tyckte Beats Solo2 hade en överdriven bas men spelar man Hårdrock så är basen inte alls överdriven. Bra ljud-tryck i lurarna annars och de läcker inte ut värst mycket heller.

Beats-Solo2-Låda-Förvaring

Vikbara Beats

Vill man förvara solo2-lurarna kungligt så följer det med en liten väska men troligen kommer mina aldrig ligga där i. Jag viker ihop dem och lägger dem i ett eget fack i väskan istället, då lätta att ta fram och den tjocka röda sladden (lite kortare än normalt?) gör dem inte så trassliga heller.

Stora-Noname-On-Ear

Beats vs Stora noname-hörlurar

Om man kollar på ungarnas lurar och börjar med mellansonens stora vita noname-hörlurar så har de gjuten fast sladd utan mic.

Ljudet i dem är förvånansvärt bra men Beats Solo2 har såklart ett skarpare ljud och tyngre bas men de stora vita räddar bilfärder eller när de ligger i en å samma säng och kollar på tre olika filmer "ihop".

Vikbara-Philips-YNTHT-On-Ear

Beats vs Vikbara Philips

Äldsta sonen som är 9 år nu lyssnar mycket mer med sina lurar och han köpte ett par Philips YNTHT för ett tag sedan.

De är också vikbara, har mic på sladded och känns lättare än Solo2 samt har mindre "tryck" på två olika sätt. De har en lite annorlunda design på "muffarna" eftersom de är helt platta.

Test-Sony-On-Ear-MDR-V150

Minsta Sonen tar över Sony

Mina gamla Sony MDR-V150 går bli reservlurar som minsta sonen får använda vid behov. Tyckte dessa var bra, ingen jättetung tung bas men de satt lika tätt mot örat som Solo2:orna. Det som gjorde att jag ens ville ha nya var att (den lååånga) gjutna sladden saknade mikrofon.

Kontentan?

Så kontentan blir att hörlurar (oavsett märke) är kanon när många ska lyssna på begränsad yta. En modell med mic är att föredra då dessa kan ersätta mobilens originallurar och även funkar tilll onlinespelande.

Därefter är det en prisfråga, Beat Solo2 får absolut godkänt! Ska städa i arkivet och samla alla liknande inlägg under taggen #Hifi.

0 Besökare har kommenterat :