-->

Scott Voltage 24 - Nästa Skotte I Huset

När man är lillebror får man oftast ärva saker, så har det alltid varit men då och då måste man bryta arvskedjan och köpa nytt till dessa mellanbarn med för att det ska kännas rättvist.

Scott-Voltage-24

Scott Voltage 24"

Därför fick mellangrabben, nu 7+ en helt ny 24" MTB med växlar som han lite lågmält önskat sig ett tag, det blev en Scott Voltage 24 efter en provtur utanför butiken.

Scott-24-Voltage-Juniorcykel

Varför Scott Voltage?

Han är inte så jättelång och med 24" hjul blir det långt till marken om ramen är hög och på just Scott Voltage är den precis tvärtom så det var en anledning. AIK färgerna spelade nog in också och att den hade mekaniska skivbromsar (som storebror inte har) en en lite mjukare dämpning fram än andra vi testade.

Välja-Cykel-Sjuåring

Besökte Flera Cykelbutiker

Nu på hösten får man cyklarna lite billigare men trots "REA" överallt så gick vi tomhänta ur de första fyra butikerna eftersom jag inte lät han köpa första bästa hoj som var lagom stor men inte så mycket mer.

En helt ny cykel för x-antal tusen SKA vara mer än så tycker jag, det ska kännas som man ser en bistucken Ferdinand, HONOM SKA JAG HA!

Så mitt tips är, åk runt å kolla ÄVEN om ungen är trött. :)

Cykelvasan30-med-två-2016

Träning: Handbroms + Växlar

Första turerna med nya 24" hojen tog vi det väldigt lugnt eftersom den inte längre hade fotbroms utan effektiva skivbromsar. Växlar kräver även de lite träning och så den större cykeln i sig. Det tog ett par kilometer och en vurpa men sen var det business as usual.

Fyraåring-Övar-Cykling

Träning: Utan Stödhjul

Den minsta fyra-å-en-halvan hemma han får man springa efter just nu eftersom han tränar utan stödhjul och just precis nu så är det bara start och stopp kvar men han vägrar låta mig ta bort pinnen för "du ska hålla i mig ifall jag ramlar". 

Han skyller (tinnitusvarning) på mig om han ramlar å skrapar sig lite.. Sista ungen ska ju såklart vara svårast att lära men det ska nog gå detta med, planen är att han ska cykla innan snön i år..

GEL-Cykelsadel

Jag själv försöker cykla till kontoret EN dag i veckan (runt 5 mil T/R) i alla fall. Förra veckan körde jag SPA för arslet och satt på ett GEL-sadelöverdrag, klassas det som fusk? ;)

Fler liknande hojande inlägg hittar du under arkivtaggen #Cykel.

0 Besökare har kommenterat :